Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Ustvarjalni vrvež pod šotorom v Vojniku

Ustvarjalnost, prostovoljno delo, sodelovanje … so le nekatere vrline, ki povezujejo posameznike, ki se združujejo v društvih. V Vojniku jih imamo mnogo. Vsem je skupno, da poskrbijo za raznoliko dogajanje v kraju.

Kljub mnogim prireditvam, dejavnostim, ki jih pripravljajo člani naših društev, so se tudi letos odzvali povabilu Krajevne skupnosti Vojnik, da skupaj pripravimo prireditev pod šotorom, kjer bodo dejavnosti predstavili obiskovalcem. Na sončno popoldansko sobotno, 18. junija 2016, je bilo pod šotorom v Vojniku živahno. V kulturnem programu so se predstavile sekcije KUD France Prešeren Vojnik: moški pevski zbor, harmonikarski orkester Stanka Mikole in Taščice z ljudsko pesmijo.


Za posebno presenečenje so poskrbeli pri ansamblu Francija Zemeta, saj so se skupaj z Arclinskimi fanti predstavili s pesmijo o domačem kraju Vojnik. Zapeli so tudi člani Mešanega komornega zbora Društva upokojencev Vojnik in zaigral je mlad ansambel Utrip. Ob kulturnem programu so obiskovalci na stojnicah lahko spremljali dejavnosti društev ter prisluhnili pogovorom, ki jih je s predsedniki in člani društev vodila Rozmari Petek. Člani Društva podeželskih žena Meta so obudili že skoraj pozabljeno obrt. Medse so povabili mojstra slamokrovca, ki je prikazal veščino pokrivanja streh s slamo. Na zaključku prireditve smo lahko občudovali okrasni kozolec, pokrit s slamo. Ob klepetu s kuharji Vročega kotlička in Društva Dobra volja sta se kuhala bograč in pasulj, za pijačo je poskrbelo prijazno osebje gostilne Turist, lahko ste okusili med naših čebelarjev, vino vinogradnikov, raznovrstno pecivo, zanimivi izdelki so kar vabili k stojnicam društev ter h klepetu. Veščine mladih športnikov so pokazali fantje Košarkarskega kluba Vojnik, skozi mrežo smo opazovali disciplino in sožitje med lastnikom in psom Športno-kinološkega društva Alternativa. Balon Balonarskega kluba Vojnik je še dodatno vabil obiskovalce.


Veseli me, da so se srečanja udeležila vsa društva, ki v našem kraju delujejo, ga s svojim delom sooblikujejo in lepšajo. Vodstvom društev in njihovim članom se za delo ter sodelovanje najlepše zahvaljujem. Zahvala gre tudi Sandiju Petreju za ozvočenje in Rozmari Petek za vodenje prireditve.
 
Vojničani vljudno vabljeni na srečanja in prireditve.

 

Lidija Eler Jazbinšek

Foto: Franci Kuzman, Samo Kunej, Marko Zdovc

 

Oglejte si tudi