Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Preplet literature in glasbe v Knjižnici Vojnik

V sredo, 13. marca 2024, je bil v Knjižnici Vojnik literarno-glasbeni večer, ki je obiskovalce popeljal na potovanje skozi različna čustva, zgodbe in melodije, ki so bile posvečene posebnemu odnosu med materjo, snaho in sinom. Literarno-glasbeni večeri imajo pogosto svojevrsten čar, še posebej, ko dosežejo vrhunec v prisrčnem duetu dveh talentiranih posameznikov. Majda Petan, znana pevka slovenske zabavne glasbe, in njen mož Marjan Petan sta v takšen dogodek vnesla mešanico kreativnosti in harmonije.

Osrednja točka večera je bila predstavitev knjige "Snaha", v kateri je avtorica Majda Petan z ganljivo žalostjo opisala svoje izkušnje. Knjiga je razkrila zgodbo o snahi, ki je hrepenela po razbitju trdne družinske vezi, da bi izpolnila svoje lastne sebične ambicije. Razočaranje matere, moža in sorojencev so ključen element v zgodbi, ki je bralce prevzela s svojo močno emocionalno silo.

V skupni izvedbi literarne predstavitve in glasbenega nastopa so se prepletli različni elementi umetnosti, ki so poudarili pomembnost povezovanja in izražanja čustev. To je bil večer, ki je spodbujal k razmišljanju o ljubezni, družini in medsebojnih odnosih ter obenem navdihoval k poglobljenemu razumevanju in spoštovanju teh vezi.

Tekst in foto: Betka Hutinski

Oglejte si tudi