Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
24°C
7°C
JUTRI
24°C
10°C
Deli
2600

Predavanje mag. Petra Kunca: Kako odpraviti stres za vedno?

Vsebina predavanja in knjige se nanaša na opredelitev stresa, njegovo prepoznavanje in posledice.

Vabljeni na predavanje dr. Petra Kunca, ki bo v ponedeljek, 15. januarja 2018, ob 17. uri v mali dvorani Kulturnega doma Vojnik.

 

»Ko sem prijateljem, kolegom, znancem povedal, da pripravljam to knjigo, je bil vsakič odziv zelo spodbuden, hkrati pa je marsikdo izrazil dvom, če se je sploh možno znebiti stresa in to za vedno. In vsak je še dodal, da to knjigo pa res mora prebrati.

Od kod mi optimizem za tak naslov? Čisto preprosto. Teorijo o mehanizmih iz ozadja sem zgolj dokaj dosledno prenašal v prakso in ob tem na lastni koži oziroma na svojem počutju občutil moč sprememb. Tako sem se prepričal, da so spremembe resnično možne in da lahko k spremembam največ pripomore vsak sam. Ko boste spoznali v knjigi opisane mehanizme, boste razumeli, zakaj so poskusi odprave stresa tako pogosto neuspešni in kako je možno v tekmi s stresom zmagati!

Vsebina se preliva iz poglavja v poglavje, od problema do rešitve …
Janez in njegov stres
Kako se (neuspešno) lotevamo stresa?
(Pre)moč prepričanj
Kje je torej pravi izvor stresa?
Razkrinkajmo skrivnostna sporočila
In če spregledamo prve znake?
Globinsko reševanje problemov

Zapisane so tudi številne resnične zgodbe in med njimi tudi zgodba o olimpijskem stresu Tine Mrak in Veronike Macarol na olimpijskih igrah v Riu 2016.

Knjiga se konča s poglavjem, Kaj lahko takoj naredite sami, ter seznamom zanimive literature, ki sem jo uporabil pri pripravi knjige in ki vam jo priporočam v dodatno branje« (vir: splet).

 

Povzela: Lea Sreš

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi