Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

JE MOJE ŽIVLJENJE GORA – Natašino osupljivo življenje

V knjižnici smo gostili Natašo Privošnik, žensko z izjemno toplino in pozitivno energijo, ki je predstavila svojo knjigo »Je moje življenje gora?« in z njo osupljivo zgodbo, polno vzponov in padcev, iskanja smisla in energije v gorah. Knjigo je po Natašinem pripovedovanju napisala Irena Štusej, predstavitev pa je v sredo, 13. decembra 2023, v knjižnici povezovala Dragica Mirnik, predsednica Medobčinskega društva delovnih invalidov Celje.
Nataša Privošnik je invalidsko upokojena profesorica defektologije za motnje vedenja in osebnosti, izvedenka za pedagoško področje, licencirana inštruktorica za razvijanje pozitivne samopodobe otrok in mladostnikov in še bi lahko naštevala. Med drugim Nataša s svojimi predavanji pomaga vsem, ki so potrebni njene pomoči, jih motivira za vztrajnost na poti do njihovega cilja.

Njeno življenje je bilo polno težkih preizkušenj na zdravstvenem področju, pa tudi kasneje v življenju z otroki. Kljub vsem zdravstvenim težavam, med katerimi so bile tri operacije na srcu, se je junija 2023 v Imstu na Tirolskem udeležila svojega prvega Mednarodnega paraplezalnega tekmovanja Master, kjer je dosegla 3. mesto v kategoriji Open Class Women.

Ob pogovoru z njo si moramo priznati, da Nataša oddaja toplino in pozitivno energijo, ki je resnično »nalezljiva«. Njena knjiga Je moje življenje gora? je na voljo v knjižnici Vojnik.

Tekst in foto: Betka Hutinski

Oglejte si tudi