Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Nocoj je en lep večer

V četrtek, 7. 3. 2019, je v dvorani Kulturnega doma France Prešeren v Vojniku potekalo že tradicionalno Območno srečanje malih pevskih skupin, pod imenom Nocoj je en lep večer. Srečanje poteka v organizaciji Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, Območne izpostave Celje, v sodelovanju z Občino Vojnik kot gostiteljico večera. Vse zbrane je v uvodnem nagovoru pozdravil župan občine Branko Petre, ki ni skrival zadovoljstva ob številnih nastopajočih. Hkrati pa je izkoristil trenutek in vsem predstavnicam nežnejšega spola zaželel lep dan žena.
Na letošnje srečanje se je prijavilo 10 pevskih skupin, in sicer Oktet Kajuh in Dekliški oktet Brina, oba pod vodstvom Tomaža Marčiča iz I. gimnazije v Celju, Družina Gregorc s Frankolovega, katere vodja je Anton Gregorc, Vokalna skupina Cvet KUD Nova Cerkev, pod vodstvom Špele Kasesnik, Štorsko pevsko društvo Osti jarej z Radojko Kragelj, Sekstet Lindek Frankolovo, z vodjem Francem Žerdonerjem, Kvartet Frankolovo, Nonet Gimnazije Celje - Center, pod vodstvom Anje Zdolšek, Vokalna skupina Kolorina Vojnik, z vodjo Janjo Belej, ter Mešani vokalni kvartet Shalom KUD Ljubečna, ki ustvarjajo pod vodstvom Aleša Kolška.

 

Nastope vseh skupin je strokovno spremljala Bernarda Preložnik Kink, ki bo pripravila pisno oceno vseh nastopajočih. Pevsko obarvan večer je povezovala Urška Majcen, za pogostitev vseh lačnih in željnih pa so poskrbeli na turistični kmetiji Goršek, saj so po zaključku pripravili bogato obloženo mizo, ob kateri so se z veseljem družili vsi nastopajoči in obiskovalci tega srečanja.

 

Tekst: Urša Majcen 

Foto: Jure Cvitan

Oglejte si tudi