Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

21. božični koncert Mešanega cerkvenega zbora sv. Lenarta

Mešani cerkveni pevski zbor sv. Lenarta vas vabi na 21. tradicionalni božični koncert z izvedbo kantate Matije Tomca Slovenski božič.

 

Koncert bo v sredo, 26. 12. 2018, ob 18. uri v cerkvi sv. Lenarta v Novi Cerkvi.

 

Koncert ter izvedbo kantate bodo sooblikovali:

  • Mešani cerkveni pevski zbor sv. Lenarta, pod vodstvom Darinke Stagoj;
  • Otroški cerkveni pevski zbor sv. Lenarta, pod vodstvom Mojce Hladnik;
  • solisti: Mojca Hladnik, Primož Hladnik, Urška Oprčkal, Sara Gobec, Domen Gobec, Sonja Denša, Matjaž Vinder, Brigita Petre;
  • instrumentalisti: Jakob Zimšek, prof. Katarina Arlič, Natalija Podgoršek, Maja Pikl, Mark Škoflek;
  • povezovanje programa: Mateja Oprčkal.

 

21. tradicionalni božični koncert Mešanega cerkvenega pevskega zbora sv. Lenarta

 

Po sedmih letih bo zbor ponovno izvedel kantato skladatelja Matije Tomca z naslovom Slovenski božič. Tokratna izvedba bo zazvenela skupaj z otroškim cerkvenim pevskim zborom in solisti.

Kot solisti bodo nastopili: Mojca Hladnik kot Marija, Primož Hladnik kot Jožef, Sonja Denša kot krčmarica, Sara Gobec kot angel, Matjaž Vinder kot krčmar, Urška Oprčkal in Domen Gobec kot pastirja, otroški pevski zbor kot zbor pastirjev. Na klavirju bosta kantato spremljala Jakob Zimšek in Katarina Arlič.

Kantata oziroma spevoigra Slovenski božič je nastala po starih slovenskih narodnih napevih, zbranih v zbirki Frančiška Kramarja iz leta 1933. Etnolog in akademik Niko Kuret je nekatere izmed njih vključil v besedilo, ki predstavlja božično zgodbo. Vse skupaj je skladatelj in duhovnik Matija Tomc predelal, priredil in združil v celoto.

Otroški in mešani pevski zbor bosta poleg kantate izvedla splet božičnih pesmi in pesmi domovini ob dnevu samostojnosti in enotnosti.

 

Vljudno vabljeni!

 

Tekst: Jožica Žibret

Oglejte si tudi