Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

30. jubilejno srečanje narodnozabavnih ansamblov

Člani Prosvetnega društva Anton Bezenšek Frankolovo že vrsto let v mesecu marcu organiziramo tradicionalno srečanje narodnozabavnih ansamblov »OSTANIMO PRIJATELJI«. Zaradi epidemije nam letos spomladi to ni uspelo, ko pa so bile epidemiološke razmere bolj ugodne, smo se odločili, da srečanje organiziramo prvo nedeljo v septembru. Vendar so se tudi na jesen v zadnjih dneh razmere ponovno zaostrile, zato je vse potekalo v znamenju strogih epidemioloških ukrepov. Kljub vsemu so bili ljubitelji narodnozabavne glasbe, ki so se koncerta udeležili, deležni obilice dobre glasbe zelo kakovostnih ansamblov.

Prireditev je bila zaradi nedokončanih del na odru večnamenske dvorane na Frankolovem in omenjenih razmer že drugo leto zapored v telovadnici OŠ Vojnik. Marsikdo se sprašuje, ali bomo prireditev prestavili v Vojnik. Nikakor ne.  Vsi si želimo, da bi bili pogoji za izvedbo našega srečanja ugodni že za naslednjo, torej 31. prireditev na Frankolovem.

Na letošnji 30. jubilejni prireditvi so nastopili ansambli: Štravs, Špas, Vrt, Vražji muzikanti, Banovšek, Mladi korenjaki in gostje srečanja, Modrijani. Za humor je poskrbel Sašo Stare, moderatorka prireditve je bila Alja Tihle Hren. Za ozvočenje prireditve je poskrbel Stane Mikola.

V trideset letih so se na odru prireditve »Ostanimo prijatelji« zvrstili praktično vsi ansambli slovenske narodnozabavne glasbe. Nekateri že kot uveljavljeni, drugim je bila ta prireditev odskočna deska in so uveljavljeni postali pozneje. Kot organizatorji smo vedno skrbeli, da so priložnost za predstavitev dobile tudi mlade skupine, ki so svojo glasbeno pot šele začenjale. V teh letih sta kot moderatorja prireditve sodelovala še Marija Sodin Tihle in Tone Vrabl. Za nabor nastopajočih že vrsto let skrbi Tone Gregorc. Da prireditev teče, kot je to potrebno,  pomagajo člani Prosvetnega društva Anton Bezenšek, vse pa skrbno nadzoruje in koordinira Dušan Horvat, predsednik društva.

Za delo in trud v teh 30 letih se je društvu s spominskim darilom zahvalil župan Brane Petre, ki je še posebej čestital za pogum in izvedbo prireditve v teh nepredvidljivih časih ter zaželel vse dobro tudi za vnaprej.

Spominska darila za izvajalce je izdelal Boris Podjavoršek, član našega društva. Hilda Goršek nas je (kot vsako leto) na pogostitvi razvajala z okusnimi domačimi izdelki in kruhom. Urban, Marko, Aleš s sodelavci in člani društva pa smo poskrbeli za pripravo telovadnice.

Hvala vsem, ki ste pomagali pri organizaciji prireditve. Seveda si želimo, da se bo takšno sodelovanje nadaljevalo tudi v prihodnje.  

Upamo, da bo leto 2022 za organizatorje koncertov in kulturnih prireditev prijaznejše. Člani društva si želimo, da naslednje srečanje spet vrnemo na Frankolovo – s temi željami in zahvalo vsem donatorjem, podpornikom prireditve, zvestim obiskovalcem, je navzoče nagovoril Dušan Horvat in seveda že povabil na 31. srečanje narodnozabavnih ansamblov Ostanimo prijatelji.

Tekst: Elči Gregorc

Foto: Jan Gregorc


Oglejte si tudi