Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

VRTCI – delovanje vrtcev času uveljavitve vladnega odloka o zaprtju vrtcev

Priporočila, usklajena in potrjena s strani NIJZ (petek, 23. 10. 2020 ob 15.10) VRTCI – delovanje vrtcev času uveljavitve vladnega odloka o zaprtju vrtcev 

 

Pri organiziranju varstva v priporočamo: 

1. Starše opozorite, da v vrtec pripeljejo otroke le v primeru, da zanje res ne morejo zagotoviti varstva drugje. 

 

2. Otroci in vzgojitelji/vzgojiteljice, pomočniki/pomočnice ter ostali zaposleni, ki bodo v tem času v vrtcu, naj bodo brez znakov okužbe dihal (nahod, kihanje, kašljanje, bolečine v žrelu, povišana temperatura, izguba/sprememba vonja ali okusa…). Prav tako naj v vrtec ne prihajajo, če živijo z osebo, ki ima simptome oz. znake, ki so pripisljivi bolezni covid-19, ali če živijo z osebo, ki je v izolaciji zaradi bolezni covid-19. 

 

3. Zaradi trenutne epidemiološke situacije naj bodo otroci združeni v čim manjše skupine (do 6 otrok), ki naj se ves čas bivanja v vrtcu ne mešajo med seboj. 

 

4. Priporočamo, da vzgojitelji/vzgojiteljice, pomočniki/pomočnice ter ostali zaposleni ves čas uporabljajo zaščitne maske, skladno z navodili MDPŠ oz. v skladu z veljavnimi odloki in priporočili. Svetujemo dosledno upoštevanje: 

 

 vseh splošnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s SARS CoV-2, več dostopno na: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2-v-obdobju-sproscanja-ukrepov  glede higienskih ukrepov, ki naj veljajo v vrtcih, smiselno upoštevajte: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2-v-obdobju-sproscanja-ukrepov 

 

Opomba: Iz dokumenta upoštevajte higienska priporočila. Izjava staršev sedaj ni potrebna. Navodila za obravnavo primera s sumom na covid-19 so dostopna na: https://www.nijz.si/sl/sproscanjeukrepov-covid-19 v podpoglavju Vzgoja in izobraževanje v šolskem/študijskem letu 2020/2021, Priporočila o ravnanju v povezavi z boleznijo COVID-19. 

Oglejte si tudi