Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Vojniške bolničarke prostovoljno na pomoč v celjsko bolnišnico

V ponedeljek, 9. 11. 2020, se je pričelo za delo v Splošni bolnišnici Celje usposabljati 15 bolničarjev, članov ekip prve pomoči Rdečega križa Slovenije iz Območnih združenj RKS celjske regije. 
Prostovoljke iz Občine Vojnik Nuša Lilija, Jerneja Lilija, Laura Jesenek in Petra Božnik so se tako pridružile 55 bolničarjem iz ljubljanske, gorenjske, zasavske in goriške regije, ki že enajst dni pomagajo zdravstvenemu osebju na covid-19 in necovid oddelkih. 

 

Člani ekip prve pomoči Rdečega križa Slovenije so med seboj zelo različni, druži pa jih vrednota, da vsako življenje šteje. Prva pomoč pa je človekoljubno dejanje, ki kaže pripravljenost za reševanje vsakega življenja brez diskriminacije. Bolničarji, prostovoljci v ekipah prve pomoči Rdečega križa Slovenije znajo preverjati vitalne življenjske funkcije ponesrečencev, oživljati, preprečevati krvavitev in prepoznati nenadna bolezenska stanja. 

 

V SB Celje se je ekipa bolničarjev pridružila že uigrani, vendar zaradi trenutne situacije okrnjeni ekipi transporterjev. Pomagali so jim pri prevozu bolnikov in na ta način vsaj malo razbremenili njihov natrpan urnik. Odlično sodelovanje obeh ekip je še en dokaz, da je v slogi moč in da lahko srčnost in dobra volja premagata še tako naporne situacije, kot je corona obdobje.

 

Tekst: Nuša Lilija

Foto Selimir Ćopić

Oglejte si tudi