Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

#OstaniZdrav: Aplikacija za varovanje zdravja in življenja ljudi

Prenesite mobilno aplikacijo #OstaniZdrav še danes in pomagajte zajeziti širjenje novega koronavirusa. Z uporabo aplikacije pomagate zdravstvenim delavcem, da vas lahko hitro obvestijo, če ste bili v stiku z okuženim. Tako boste lahko zaščitili sebe in druge. Ob uporabi aplikacije #OstaniZdrav boste ves čas ostali anonimni. Če pridete v tvegan stik z okuženim, vas aplikacija o tem obvesti in vam da jasna navodila, kako ravnati. Ne razkrije niti imena niti kraja srečanja.

 

Aplikacija za varovanje zdravja in življenja ljudi www.gov.si/ostanizdrav 

App Store Google Play 

080 17 87     Klicni center za informacije o aplikaciji #OstaniZdrav

Osnovne informacije o aplikaciji z omenjenima plakatoma ter video posnetkom so na voljo tudi na spletni strani www.gov.si/ostanizdrav.

 

Pomembno je, da si aplikacijo naloži čim več uporabnikov mobilnih telefonov. Aplikacija omogoča, da izvemo, ali smo morda bili v stiku s kom, ki je okužen s koronavirusom in nas v tem primeru tudi obvesti, kaj moramo storiti.

 

Aplikacija nam skupaj z osnovnimi ukrepi (nošenje mask, upoštevanje medosebne razdalje, higiena kašlja, umivanje oz. razkuževanje rok) omogoča večjo ozaveščenost in odgovorno zaščito sebe in bližnjih, razbremenjuje pa tudi epidemiološko službo pri iskanju stikov z okuženimi osebami.

 

Oglejte si tudi