Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Podžupan Občine Vojnik

Občinski svet Občine Vojnik je 5. 12. 2018 sprejel informacijo o imenovanju podžupana Občine Vojnik. To je Vili Hribernik, ki nalogo opravlja nepoklicno, od 1. 12. 2018 dalje. Poleg nalog in pristojnosti podžupana, ki jih določa Statut Občine Vojnik (31. člen), župan določi naloge in odgovornosti podžupana s področja financ, občinskega prostorskega načrta in protokolarnih zadev.

Več zaslužiti kot zapraviti

Vili Hribernik je po končani osnovni šoli v Vojniku nadaljeval šolanje na Srednji grafični šoli v Ljubljani, zaključil Višjo grafično šolo v Zagrebu in EPF v Mariboru, je magister ekonomskih znanosti. Leta 1990 se je zaposlil v Cetisu, kjer je napredoval do vodje prodaje, in se leta 2005 zaposlil v Pospeševalnem centru za malo gospodarstvo. Kmalu je iskal nove izzive in leto kasneje prevzel Elektronsko pismo Pošte Slovenije. Pri tem delovnem mestu vztraja kot direktor že od februarja 2006. Z leti je podjetje preraslo v največji izpisni center v Sloveniji, ki zaposluje 47 redno zaposlenih in sedem pogodbenih delavcev. Osnovna dejavnost družbe je preoblikovanje po elektronski poti prevzetih podatkov v pisno obliko, izpisovanje in izdelava pisem v obliki zgibank ali v klasičnih ovojnicah, oddaja pošiljk Pošti Slovenije v prenos. So največji izpisni center v  širši regiji, med svoje prednosti postavljajo hitrost in povezavo z informacijsko in logistično infrastrukturo Skupine Pošta Slovenije. Ponujajo tudi storitev oddaljenega tiskalnika, pripravo in pošiljanje e-računov ter e-arhiv.. Hribernik gleda v prihodnost in svoje podjetje s podružnico širi v Zagreb.

 

Najti ravnotežje med delom in družino

Uspešen podjetnik, strokovnjak na svojem področju in družinski človek – da, vse to mu uspeva. Od leta 1990 je poročen in oče treh otrok (28, 20, 15 let), živijo v Razgorju. V preteklosti je že dvakrat opravljal delo občinskega svetnika in pozna občinsko problematiko in vizijo Občine Vojnik. Hribernik je velik zagovornik vključevanja želja ljudi v razvojne načrte občine, previden je pri zadolževanju in želi, da bi občina Vojnik prešla k posodobitvi infrastrukture, ki jo zahtevajo razmere na terenu in čas, v katerem živimo. Polna zaposlitev zahteva tudi oddih za telo in dušo. To najde med tedenskim igranjem malega nogometa v ŠD Šmiklavž-Pristava. Omeni še smučanje in morje z družino, delo v maminem gozdu, kjer si sam pripravi drva za zimo. Veliko mu pomenita zdravje in gibanje. Vili Hribernik je član SDS od leta 1990, politično se ne izpostavlja. Vili Hribernik je veteran vojne za Slovenijo leta 1991. Svoje delovne iskušnje, znanje in vrednote si želi prenesti tudi v  občinsko okolje in  prispevati k uspešnemu razvoju občine Vojnik. 

 

Tekst in foto: Lea Sreš

 

 

Oglejte si tudi