Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Najmlajša glasbena zasedba v Sloveniji

Večina fantov se pri dvanajstih letih podi zunaj za žogo ali zateka k igranju računalniških iger. Trije sošolci (takratnega šestega razreda OŠ Antona Bezenška Frankolovo) pa so našli skupno veselje – ljubezen do domače glasbe. Začeli so se dobivati pred poukom in vaditi. Po prvih nastopih pred domačim občinstvom so ugotovili, da so njihove potrebe večje, zato so začeli z intenzivnimi tedenskimi vajami. Kmalu so medse sprejeli najmlajšega člana, ki je kot pevec ansamblu prinesel dodatno popestritev.

Mladi Vižarji so eden izmed najmlajših glasbenih sestavov v Sloveniji. Štiriperesno deteljico prijateljev sestavljajo enajstletni Ksaver Jevšenak (vokal, pozavna), trinajstletna Miha Švent (vokal, kitara) in Mohor Jevšenak (vokal, harmonika) ter štirinajstletni Oskar Ofentavšek (bariton, bas kitara).

Vsi štirje že nekaj let obiskujejo glasbeno šolo. Vsak igra po dva instrumenta. Poleg individualnih vaj imajo tudi skupinske vaje na domu Domna Jevšenaka, ki je oče Mohorja in Ksaverja ter ustanovitelj in vodja že uveljavljenega ansambla Vižarji. S pomočjo mentorja in vzornika Domna se Mladi Vižarji udeležujejo tudi večjih nastopov. Pred temi dogodki je vsakič potrebnih tudi več vaj, ki pa so mladim glasbenikom v veselje. Tudi epidemiološko obdobje fantov ni ustavilo. Če že niso smeli imeti vaj v živo, so se srečevali preko internetnih omrežij.

Trenutno igrajo narodnozabavno glasbo, za v prihodnje pa razmišljajo, da bodo v svoj repertoar dodali tudi zabavno glasbo.

Fantje so že izdali svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom Počakaj pomlad. Avtor melodije in aranžmaja je Domen Jevšenak, besedilo pa je prispeval Jože Ostrež. Za skladbo si ob ugodnejši epidemiološki sliki želijo posneti še videospot.

V njihovi kratki, vendar bogati dveletni glasbeni karieri so imeli Mladi Vižarji že kar nekaj nastopov. V domačem kraju so zdaj že nepogrešljivi na prireditvi Kramarski sejem, popestrijo pa tudi marsikateri rojstni dan, obletnico ali kakšno odprtje.

Ljudem s svojo srčnostjo, navihanostjo in dobro voljo polepšajo dogodke, s svojo čudovito glasbo pa so zabavali poslušalce ne le v Sloveniji, temveč tudi na večjih prireditvah v Beljaku na avstrijskem Koroškem ter na večji predpraznični prireditvi v Zagorju na Hrvaškem. Ti nastopi so poželi zelo veliko zanimanja in bili dobro sprejeti. Mladi Vižarji so se udeležili tudi mednarodne prireditve v Avstriji, ki jo je priredila slovenska Gospodarska zbornica v Celovcu, gost na njej pa je bil tudi Sašo Avsenik.


Fantje se lahko pohvalijo tudi z gostovanji na slovenskih radijskih postajah. Lani so kot gostje v živo zaigrali na radiu Veseljak, kjer so na njihovi Facebook strani do danes zabeležili več kot 107.000 ogledov in več kot 800 delitev. Njihovega odličnega nastopanja pa niso opazile le radijske postaje, temveč tudi časopisni mediji. Tako so jih predstavili v časopisu Nedeljske novice, v Konjiških novicah in v reviji Muzika.

Pred kratkim so s svojim nastopom popestrili oddajo V petek zvečer. Prvi stik s televizijo jim je bil zelo zanimiva in pozitivna izkušnja. Na začetku so sicer imeli malo treme, ki pa je izzvenela že po prvih zaigranih akordih. Njihov nastop si lahko ogledate na youtube kanalu: https://www.youtube.com/watch?v=qC-OccnYAUU


Če bi si želeli svojo prireditev, obletnico ali rojstni dan popestriti z njihovim 2-urnim venčkom narodnozabavne glasbe, le pokličite Mlade Vižarje. Z veseljem vam bodo zaigrali! Seveda jim želimo še veliko nastopov, in to tako na velikih odrih kot tudi v krogu zasebnih praznovanj.


Besedilo: Nuša Lilija

Foto: arhiv Mladi Vižarji

Oglejte si tudi