Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
10°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Specializirana strojna obdelava lesa

Les je material, ki je uporaben, lep in ga imamo dovolj. Jurij Pinter, diplomirani inženir lesarstva, je osnovne izkušnje z lesom dobil že zgodaj, po zaslugi očeta »tišlarja«. Izobraževal se je v Mariboru in Ljubljani, med študijem je veliko potoval in pridobival izkušnje. Je lastnik majhnega specializiranega podjetja RotisWood v Arclinu pri Vojniku.

RotisWood je usmerjeno podjetje pri obdelavi lesa

RotisWood je podjetje, usmerjeno v struženje lesenih izdelkov, plastike, plute in lesu podobnih materialov. Pri svojem delu v lesostrugarstvu Jurij uporablja sodobno CNC stružnico, ki omogoča rezkanje, graviranje, izdelavo špiral, navojev ter lasersko graviranje v les (napisi in slike po željah strank).

Les je uporaben in zaželen v vsakem sodobnem prostoru, pa naj gre za pohištvo ali leseno dekoracijo. Vsi, ki prisegate na naravne materiale, si morate ogledati njegove izdelke, ki so narejeni v majhnih količinah. Izdeluje čudovite lesene posode in sklede različnih dimenzij, primerne za shranjevanje zelišč, čajev, začimb. Večje sklede so primerne za sadje ali vzhajanje testa. Vsi izdelki so premazani z naravi prijaznim oljem, vidna je struktura lesa in izdelki tako ohranijo naravni videz.

V njegovi delavnici lahko izberete specializirane dele pohištva, kot so visoke noge za mize, ki prispevajo k videzu mize in prostora. Različni vzorci nog se prilegajo različnim stilom pohištva in so nepogrešljiv element kmečkih miz. Nizke noge so namenjene komodam, vitrinam in omaricam, zaradi majhnosti so skoraj neopazne, a so pomemben zaključek pohištva, ker ga povežejo s tlemi in omogočajo zračenje pohištva. Njegovi izdelki so estetsko čisti in lepi. Izdeluje tudi lesene žare, ki so v ponudbi nekaterih podjetij s pogrebnimi storitvami, možen pa je tudi osebni nakup.

Oblikovalec in kreator lesa, inovator, svetovni popotnik, družinski človek

Pinter izdeluje predmete iz lesa po naročilu. V svoje izdelke vnaša izkušnje in nova znanja o lesu, izdeluje lesene dele za piščali na orglah, lesene ročke za kavne avtomate, lonce, navoje za različne stiskalnice in stare »panke«. Po duši je izumitelj, saj vedno išče zamisli za oblikovanje novih izdelkov.

Poleg znanja, pridobljenega v izobraževanju, vključuje tudi izkušnje iz let, ko je potoval po svetu. Delal je na montaži po gradbiščih po Evropi. Med študijem je potoval po ZDA, Novi Zelandiji in Avstraliji, na poti je spoznaval ljudi, svet in opravljal različna dela, da je zaslužil za potovanja. Ta so mu dala izkušnje in širino pogleda na življenje. Zna ločiti čas za delo in čas za razvedrilo; prepričan je, da ni vse v delu. Zanimajo ga vedno nove stvari, svoje znanje in izkušnje prenaša v nove izdelke. Je ljubitelj adrenalinskih športov, od katerih pa se bo moral zaradi družinskih »obveznosti« počasi posloviti.

Če potrebujete specializirane lesene izdelke, se oglasite pri Juriju Pinterju.

Stik: RotisWood, Jurij Pinter, s. p., Arclinska cesta 1, 3212 Vojnik,  telefon +386 31 648 913,  jurij@rotiswood.com

Tekst: Lea Sreš

Foto: osebni arhiv, Lea Sreš

Oglejte si tudi