Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Vojnik
DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Selmar. V družbi najboljših.

V Klubu podjetnikov Občine Vojnik smo v času zaostrenih ukrepov za varovanje zdravja in v času novih izzivov, s katerimi se trenutno srečujemo podjetniki, omejili naše aktivnosti in druženja. Želimo si, da se naše delovanje čim prej normalizira in da nadaljujemo z našim poslanstvom, ki je med drugim tudi predstavljanje podjetnikov in podjetij v naši občini. Danes predstavljamo podjetje Selmar, d. o. o., katerega solastnik je naš član in krajan Denis Seles.

Podjetje Selmar, d. o. o. je bilo ustanovljeno leta 1989 s sedežem v Celju. S svojim poslovanjem je začelo januarja 1991 v najetih poslovnih prostorih in s tremi zaposlenimi. Letos na začetku leta je podjetje praznovalo 30 let delovanja. Leta 1996 je prišlo do prvih pogovorov med podjetjema Selmar, d. o. o. in Tehnounion Ljubljana glede zastopanja znamk BMW in Rover, leta 1998 so podpisali pogodbo o uradnem zastopanju znamke BMW. Takoj za tem se je odprl nov servisno-prodajni center na Mariborski ulici 119 v Celju, kjer je sedež podjetja še danes, lastnik podjetja Selmar pa je družina Seles. Njihov prodajni center je zajemal 2200 m2 površin in podjetje je takrat zaposlovalo 10 ljudi. V Celju so leta 2000 pridobili zastopništvo za znamko Mazda in 11 let kasneje še za znamko Citroen. Leta 2010 se je podjetje razširilo tudi v Maribor in tam odprlo popolnoma nov BMW salon na Ptujski cesti 83. Salon je postavljen po zadnjih BMW standardih in je zasnovan energetsko varčno. Objekt je s pomočjo vrtine in sončne elektrarne energijsko izjemno učinkovit in samozadosten. Lani smo praznovali okroglo 10. obletnico postavitve salona v Mariboru.

Podjetje Selmar je kot zastopnik znamke BMW zadnja 3 leta zapored (2017, 2018, 2019) prejelo nagrado za BMW trgovca leta, na kar smo izredno ponosni in nam daje potrditev, da smo na pravi poti. Leta 2020 smo odprli tudi popolnoma nov kleparsko-ličarski center v Slov. Bistrici, kjer nudimo karoserijska popravila vseh znamk in smo pogodbeni partner vseh večjih zavarovalnic. Kleparsko-ličarski center v skupni velikosti 3200 m2 je eden največjih in najmodernejših kleparsko-ličarskih centrov v tem delu Slovenije. Prav tako smo v istem letu v Celju razširili BMW servis, kjer smo pridobili dodatna delovna mesta. Podjetje Selmar danes skupno zaposluje 85 zaposlenih, je uradni trgovec in serviser za znamke BMW, Mazda in Citroen in ima jasno vizijo: imeti najboljše zaposlene, ki bodo v timskem duhu uspeli ponuditi našim strankam premium storitve za znamke BMW, Citroen in Mazda nad njihovimi pričakovanji. Tako bi radi postali oz. ostali številka 1 v svojem segmentu v štajerski regiji.

Podjetje stremi k temu, da omogoča opravljanje delovne prakse dijakom in študentom, ki jim dodelimo mentorje, s katerimi skupaj pridobivajo praktično znanje in imajo kasneje tudi možnost zaposlitve. Zavedamo se, da smo bili vsi nekoč na točki, ko smo iskali prvo zaposlitev, vendar so vsi delodajalci zahtevali izkušnje. Praksa je oblikovana tako, da dijaki in študentje dobijo realne izkušnje in kompetence, ki jim omogočajo opravljanje dela, za katerega se  izobražujejo. Dijakom in študentom nudimo opravljanje prakse ne samo skozi teorijo, ampak skozi prakso. To pomeni, da dijaki in študentje delajo na konkretnih primerih. Skozi delo mladim odpiramo nove vpoglede, spoznavanje različnih ljudi, delovnih procesov in nalog, spletanja novih mrež poznanstev ter osebni razvoj in rast. Naš slogan je »Selmar. V družbi najboljših«.

Tekst: Denis Seles

Foto: arhiv podjetja

Oglejte si tudi