Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
2°C
-7°C
JUTRI
1°C
-3°C
Deli
2494

Poziv nosilcem kmetijskih gospodarstev, ki ne oddajajo zbirnih vlog na uskladitev podatkov v registru kmetijskih gospodarstev

Nosilci, ki ne oddajajo zbirnih vlog, so bili že na začetku lanskega leta pisno pozvani s strani Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, da uskladijo podatke v Registru kmetijskih gospodarstev.

Zaradi velikega števila nosilcev, ki brez uskladitve podatkov v RKG v roku ne bi mogli oddati zbirne vloge, so bili tisti, ki ne uveljavljajo subvencij, ustno pozvani s strani UE Celje, naj si stanje v RKG urejajo po 15. maju, vendar je bil njihov odziv po tem roku minimalen. Od konca leta 2016 so bili za območje UE Celje v RKG naloženi tudi novi orto-foto posnetki, kar lahko pomeni še več odstopanj med vpisanimi podatki posameznih kmetijskih gospodarstev in dejanskim stanjem v naravi.

 

Glavnina neusklajenih podatkov je povezanih z odstopanji med rabo vpisanega GERK-a in podatkom v evidenci dejanske rabe kmetijskih in gozdnih zemljišč. Večina preostalih napak je povezana z nosilci, namestniki in gospodinjstvi, možna je seveda tudi kombinacija različnih napak.

 

Glede na navedeno pozivamo vse nosilce KMG, ki so lani prejeli obvestilo Agencije RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, pa ne oddajajo zbirnih vlog, da morebitne napake v RKG preverijo, bodisi na podlagi vpogleda v javni pregledovalnik MKGP bodisi v času uradnih ur pokličejo na po telefonu na št. 4265420 (Hermina Ogrizek), 4265348 (Jan Vinkl) ali 4265382 (Mladen Balaško) ter se po potrebi dogovorijo za termin usklajevalnega sestanka. 

 

Tekst: Damjan Vrečko, načelnik
Foto: Lea Sreš

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!