Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Zmagovalka natečaja EUTOPIA

Julija Stolec je študentka 2. letnika Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, smer Grafična in medijska tehnika. Lani se je prijavila na natečaj partnerskih univerz zveze EUTOPIA za potisk uradne platnene torbe. Izdelala je predlog za oblikovanje potiska za torbo "skupaj uspevamo" in osvojila prvo mesto.
Članice EUTIPIA so Univerza Vrije iz Belgije, Univerza CY Cergy Paris iz Francije, Univerza Gothenburg iz Švedske, Univerza Ljubljana, Univerza Pompeu Fabra iz Španije in Univerza Warwic iz Velike Britanije. Vse univerze so pripravile natečaj za oblikovanje potiska za uradno platneno torbo EUTOPIE, zmagovalka pa je bila Julija Stolec z oblikovanjem potiska "Together we thrive".

"Together we thrive" oziroma slovensko "skupaj uspevamo" je Julijin nagrajen izdelek, ki vsebinsko združuje pet rok različnih barv, ki predstavljajo različne narodnosti študentov, saj študenti članic EUTOPIE prihajajo iz različnih držav. Na levi strani so roke ženske, na desni pa moške, kar predstavlja enakost med spoloma. Največji pomen pa ima beseda "thrive" (uspevati), ki se nanaša na študente in študentke, ki v univerzitetnih letih pridobijo nova znanja. Roke, oblikovane v drevo, predstavljajo študente in študentke, ki rastejo in uspevajo. Podelitev priznanj in izdelanih torb z njeno idejo je bila letos (2021) na Univerzi v Ljubljani.

Tekst: Lea Sreš

Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi