Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
33°C
16°C
JUTRI
31°C
15°C
2607

Pripravite nevarne odpadke! Začenja se akcija Nevarno na varno

3. maja družba Simbio začenja s spomladansko akcijo zbiranja nevarnih odpadkov iz gospodinjstev Nevarno na varno. Na pot se podaja premična zbiralnica za zbiranje nevarnih odpadkov z ekipo. Kdaj pride do posameznih krajev, je razvidno iz razporeda, ki so ga dobila vsa gospodinjstva po pošti in je objavljen tudi na spletni strani.

Akcija se v ponedeljek začenja na območju občine Šentjur (v Loki pri Žusmu), od tam pa se bo selila v vse občine, kjer odvaža odpadke Simbio. Premična zbiralnica za nevarne odpadke bo še zadnjič pred jesenjo sprejemala nevarne odpadke 3. junija v Gotovljah, nato pa se bo na teren vrnila spet jeseni.


Gotovo imate tudi vi doma lak za nohte, ki mu je potekel rok trajanja, ali sprej za lase, stara zdravila, baterijske vložke, ostanke barve in lakov ter njihovo embalažo. Morda imate prazne kartuše ali so se vam pokvarili tiskalniki, pametne ure, termometri, varčne sijalke … Vse to in še injekcije, jedilna in motorna olja, akumulatorje, prenosnike, škropiva, pesticide … lahko prinesete ali pripeljete do premične zbiralnice, kjer bo prijazna strokovna ekipa vaše nevarne odpadke dala na varno. 


Helena Kojnik


Tabela je v priponki.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi