Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
5°C
-6°C
JUTRI
7°C
0°C
Deli
2539

Januar – mesec sejemskih promocij TIC Vipava

Zima velja za čas, ko razmišljamo, kam se bomo v ostalih letnih časih, predvsem pa poleti odpravili na lepše. Za lažjo odločitev potekajo v večjih evropskih mestih različni turistični sejmi in borze, ki pritegnejo veliko število obiskovalcev in potencialnih turistov. Zato smo se v TIC Vipava odločili, da ta naš prelepi košček Slovenije približamo ljudem in jih povabimo v vinorodno Vipavsko dolino.

Najprej smo se odpravili na sejem Ferienmesse na Dunaj, ki je potekal med 10. in 13. januarjem 2013. TIC Vipava se je sejma udeležil skupaj s TIC - em iz Brd. Skupna promocija je bila predvsem vinsko obarvana, saj smo ponujali številna vina iz naših območij. Gostje so se navduševali nad avtohtonima zelenom in pinelo, izmed rdečih pa jih je prepričal merlot. Poleg vina so se gostje zanimali tudi za kolesarske poti. Vsako leto na sejmu zabeležijo preko 150.000 obiskovalcev. Avstrijski gostje prihajajo k nam preko celega leta, največji obisk pa v TIC Vipava beležimo izven glavne poletne turistične sezone v mesecu maju in oktobru.

V istem času je potekal tudi turistični sejem Vakantiebeurs v Utrechtu na Nizozemskem, natančneje med 8. in 13. januarjem 2013. TIC Vipava se je sejma udeležil skupaj s TIC Idrija in sicer ob koncu tedna, ko je obisk sejma največji. Za nastop na tem sejmu smo se odločili, ker vidimo velik potencial ravno v nizozemskih gostih, saj jih je iz leta v leto več. Nizozemci zasedajo drugo mesto tudi po obisku spletnega portala www.vipavska-dolina.si, kjer iščejo informacije o turistični ponudbi Vipave in okolice. Na sejmu so se gostje zanimali predvsem o možnosti kampiranja, prav tako pa je bilo veliko zanimanja za športne aktivnosti v naravi. V veliko pomoč nam je bila nova zloženka 'Na kolesu po Vipavskem', ki je prevedena tudi v nizozemski jezik. Sejem letno obišče več kot 130.000 ljudi.

V TIC - u Vipava verjamemo, da so tovrstni nastopi na mednarodnih sejmih nujni, saj v neposrednem stiku z gosti le te motiviraš, da obiščejo prav naše kraje.

TIC Vipava bo za promocijo Občine Vipava skrbel tudi na sejmu Turizem in prosti čas, ki bo med 24. in 27. januarjem na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, teden zatem pa že na sejmu Vakantiesalon v Bruslju. V mesecu februarju pa nas najdete še na sejmu Expomego v Gorici, ter Münchnu.

 

Maja Hladnik, TIC Vipava

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!