Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Športno tekmovanje v akvatlonu

V torek, 29. 5. 2018, smo se prijavljeni učenci OŠ Draga Bajca Vipava odpravili v Ajdovščino v Športni park Police na tekmovanje v akvatlonu. Vseh prijavljenih tekmovalcev nas je bilo okrog 20, z nami pa sta šla učitelja Ivan Ivanov in Mitja Lavrenčič.

Gre za posebno disciplino, pri kateri se mora brez premora plavati, nato pa še teči. Med disciplinama (plavanje-tek) je tudi menjalni prostor, v katerem si moraš čim hitreje obuti telovadne copate ter nadeti majico. Tekaški copati morajo biti obvezno zavezani. Z avtobusom smo se odpravili takoj po malici in v Ajdovščino prispeli okrog 10.00. Pred športnim parkom smo se udobno namestili na zelenico ter se postavili v vrsto za prijavo, kjer so nam poleg vrečke (energijska pijača in energijska ploščica) dali tudi številko. Eno smo dobili na roko, drugo pa na nogo. Takole smo čakali prib. eno uro, nato pa sta nam učitelja dovolila, da se gremo preobleč v kopalke.

Čez prib. 20 minut je z akvatlonom začela skupina tekmovalcev iz Cirius-a Vipava. Pomerili so se otroci s posebnimi potrebami; ti so plavali 20 m, tekli pa 200 m.

Naslednja skupina, otroci od 1. do 5. razreda, so plavali 40 m, tekli pa 400 m. V najmlajši skupini je bilo otrok največ, zato so plavali mešano (fantje in dekleta) in v večjih skupinah. Najhitreje so si obuli teniske ter zelo hitro tekli. V tej disciplini je zmagala učenka naše šole, ki obiskuje 5. razred.

V naši skupini, otroci, ki smo rojeni leta 2005 in 2006, smo plavali 60 m in tekli 600 m. Hitro smo preplavali tri dolžine, nato pa tekli. Najprej smo med seboj tekmovala dekleta, nato pa dečki. Plavanje je bilo precej tesno, saj nas je bilo na eni progi šest! Nismo mogli ravno prehitevati, vendar je bilo ravno tako v redu. Na žvižg piščalke smo se odrinili od roba bazena ter se pognali naprej.

Enako so storili tudi učenci 8. in 9. razreda, ki so se za razliko od nas pomerili na nekoliko daljših razdaljah (80 m plavanja in 800 m teka). Deklet, ki so se v tej kategoriji prijavila na akvatlon, je bilo malo, zato so tekmovale kar s fanti. Zadnja, skupina najstarejših, ki so jo sestavljali srednješolci, se je pomerila na 100 m plavanja in 1000 m teka.

Ko smo preplavali in pretekli vsak svoje metre, smo dobili sladoled. V tem soparnem, vročem in napornem dopoldnevu, ko se je vsak boril po svojih najboljših močeh, je res prijal. V senci pod drevesi smo počakali na avtobus, ki nas je v Vipavo pripeljal ob 13.30. Srednješolci so morali biti pošteno utrujeni, saj sem še jaz, ki sem plavala le 60 m in tekla na 600m, ostala skoraj brez sape …

Zase ne morem reči, da sem bila najboljša, vendar sem zadovoljna s svojim rezultatom!

Tisa Princes Ledinek

Oglejte si tudi