Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
12°C
ČET.
20°C
14°C
Oceni objavo

24. regijske igre SO primorsko-notranjske regije

V sredo, 17. maja 2017, so v Kopru potekale 24. regijske igre Specialne olimpijade Slovenije primorsko - notranjske regije. Organizator dogodka je bil Center za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan.

Igre so se izvajale na kar treh prizoriščih - Atletski stadion Bonifika, OŠ Koper (košarka) in balinišče Slavček.

Cirius Vipava je zastopalo 13 športnikov, ki so se res potrudili in dosegli odlične rezultate. Še posebej smo veseli naših mladih tekmovalcev, ki se niso ustrašili izziva in so pogumno pokazali kaj zmorejo. Tekmovanje je potekalo v lepem, sončnem vremenu, ki je še dodatno dvignilo temperaturo tekmovanja. Medalje je med drugim podeljeval odlični slovenski plavalec Matjaž Markič, katerega so se športniki še posebej razveselili.

Regijske igre so nekakšna "prva izkušnja" tekmovalcem pred tekmovanji na državnem ali višjem nivoju v okviru Specialne olimpiade. Poleg športnih dosežkov je to priložnost za druženje in sklepanje novih prijateljstev, srečevanje z znanimi športniki in drugimi vidnimi predstavniki družbenega življenja. Tudi to je ena od pomembnih oblik za osebe z manj priložnostmi na poti k čim večji samostojnosti.

Vsem športnikom - našim iz CIRIUSa in ostalim - iskrene čestitke za srčno borbo.​

CIRIUS Vipava

Oglejte si tudi