Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Naše zvezde in zvezdice 2014

V četrtek, 4. decembra, smo na Osnovni šoli Draga Bajca v Vipavi pripravili dobrodelno prireditev Naše zvezde in zvezdice 2014.
Od 16.30 dalje je bil v avli dobrodelni sejem s srečelovom. Izdelke za sejem so izdelali učenci s svojimi starši doma ali pa pri pouku (dnevih dejavnosti in izbirnih predmetih) skupaj z učitelji. Že ob začetku sejma so šolsko avlo napolnili številni obiskovalci, ki so si z navdušenjem ogledovali in kupili izdelke iz lesa, koledarje, voščilnice, raznovrstno domače pecivo … Svoje izdelke so prispevali tudi otroci iz skupin Smrkci in Škratki, ki imajo svoje prostore v osnovni šoli. Na srečelovu so bili dobitki izdelki in storitve, ki so nam jih podarila podjetja, trgovine in obrtniki iz naše okolice.

Šolsko avlo so zajeli sejemski živžav, dobra volja in veselje ob druženju ljudi, ki cenijo sodelovanje, solidarnost in dobrodelnost.

Ob 18.00 se je v telovadnici začela prireditev, na kateri so nastopili otroci vseh starosti – od vrtca do devetošolcev. Predstavili so se s petjem, plesom in igranjem na različna glasbila. Po Sloveniji so nas s petjem in plesom popeljali učenci 4. a razreda. Tudi prireditev je bila odsev ustvarjalnosti in nadarjenosti otrok.

Zbrani denar bo šolski sklad namenil za kritje stroškov tistih dejavnosti učencev, ki jih država ne financira, ter za pomoč učencem naše šole, katerih družine so se znašle v finančni stiski.

Najlepša hvala vsem, ki ste s svojim prispevkom obogatili sejem, srečelov ali program prireditve Naše zvezde.

Janja N. Nedeljkovič

Oglejte si tudi