Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

»Kaj zmorem jaz, kaj zmoreš ti, kaj zmoremo mi vsi.«

V CIRIUS-u Vipava smo v letošnjem šolskem letu izpeljali projekt, s katerim smo se želeli povezati z bližnjimi šolami. Želeli smo si vrstniškega druženja, povezovanja, ustvarjanja in učenja.
Na našo povabilo so se nam pridružili otroci iz vrtca Vipava, učenci OŠ Vipava in Šturje ter dijakinje iz Škofijske gimnazije. Z vsako omenjeno šolo posebej smo oblikovali skupinico, v katero so bili vključeni naši in njihovi otroci. Skupaj smo se družili na treh zaporednih srečanjih, ki so bila tematsko zastavljena. Prvo srečanje je bilo namenjeno spoznavanju, vzpostavljanju prvih stikov in učenju socializacijskih veščin.

Na drugem srečanju smo pridobivali izkušnje zaznavanja prostora s pomočjo čutil. Skozi igro in gibe smo se učili o parku in njegovemu pomenu za ljudi. Na obeh srečanjih smo bili gostje in imeli smo priložnost spoznati njihove šole.  V našo ustanovo pa smo jih za zadnje srečanje povabili na skupno ustvarjanje in nastale so pisane viseče mreže.

Na petkov sončen dan smo mreže zavezali med drevesi v parku in se še enkrat predstavili drug drugemu s petjem, recitiranjem in igranjem na instrumente v kratkem kulturnem programu. Z zadovoljstvom smo občudovali skladnost visečih mrež z drevesi parka in navdušeni preizkusili guganje v njih. Obljubili smo si, da se jeseni ponovno vidimo.

Liljana Lazar in Tamara Srebot, vodji projekta

 

 

 

Oglejte si tudi