Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Starodobniki razveselili upokojence

Člani društva Ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina iz Ajdovščine smo bili v četrtek, 5. septembra, prijazno povabljeni, da s starodobnimi vozili polepšamo dan oskrbovancev v Domu upokojencev Marof v Spodnji Idriji. Naši člani so se prijazno odzvali povabilu - sodelovalo je 13 lastnikov starodobnih vozil, pridružilo se nam je še 12 starodobnih vozil iz Žirov.

Prijazni gostitelji so želeli svojim stanovalcem polepšati dan, jih popeljati v čas njíhove mladosti, ko so morda bili sami lastniki avtomobilov ali motornih koles, ki so danes le še del kulturne zgodovinske dediščine.

Vodstvo doma Marof je za lastnike starodobnih vozil pripravilo prijeten sprejem. Pred domom so nas pričakali stanovalci in z burnim aplavzom pozdravili vsakega voznika. Sledil je uvodni pozdrav direktorja. Zatem je potekala predstavitev lastnikov in starodobnih vozil.  Veliko navdušenje je požel lastnik mini morisa Dušan Bizjak - o svojem miniju je poleg osnovnih podatkov povedal, da je tak avto vozil komik Mister Bean, ki je v takem avtu spal, se umival, jedel, predvsem pa počel zabavne vragolije.

Po ogledu vozil so vozniki tiste stanovalce, ki so to želeli, z izbranim vozilom peljali na panoramsko vožnjo skozi Idrijo. Sledila je izbira najstarejšega vozila in najstarejšega voznika - oba sta prejela lep cvet sončnice, ki je bil prav primeren za prijeten, sončen in z lepimi občutki napolnjen popoldan.

Vodstvu doma upokojencev se iskreno zahvaljujemo, za prijazen sprejem, pogostitev in

simbolični spominček na srečanje. Upamo, da smo stanovalcem doma polepšali dan, mi pa smo se domov vrnili z prijetnimi občutki. Prepričani smo, da se bomo še srečali in skupaj preživeli prijeten dan, našim jeklenim konjičkom pa privoščili kratek 'sprehod'.

Miro Štrancar


Oglejte si tudi