Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
8°C
6°C
JUTRI
5°C
1°C
Deli
2211

Cirius Vipava obiskali …

Rdeči noski s predstavo Pester orkester

Sončno, a hladno aprilsko jutro je v naš Center pripeljalo prav posebne obiske: Rdeče noske – klovne zdravnike. Rdeči noski so nas v preteklih letih že obiskali in nam zaigrali predstavo Pester orkester. Tokrat so z omenjeno predstavo ogreli srca in narisali nasmehe na obraze učencem avtističnega oddelka, letošnjim novincem in otrokom, ki obiskujejo oddelek vrtca s prilagojenim programom. Predstava Pester orkester je prilagojena otrokom z motnjo v duševnem razvoju. Zaradi enostavne strukture zgodbe, glasbe in  multisenzornega pristopa omogoča otroku, da jo preko sluha, tipa in vizualnega zaznavanja doživi po svoje. Otroci lahko v predstavi sodelujejo ali jo zgolj opazujejo. Rdečim noskom se v upanju, da se bomo še srečali, zahvaljujemo za obisk.

Poslanka državnega zbora RS

V torek, 4. aprila, je zavod Cirius obiskala gospa dr. Mirjam Bon Klanjšček, poslanka v Državnem zboru, predsednica Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino. Gospo poslanko je najprej sprejela ravnateljica, ki ji je predstavila delovanje centra ter aktualne vsebine. Gospa Bon Klanjšček se je nato srečala z otroci, ki se jim je prijazno približala z bonboni. Spremljala je delček pouka, se seznanila s posameznimi terapevtskimi pristopi in si ogledala center. Njen obisk je bil za nas dragoceno darilo, razveselila nas je s svojo prijaznostjo in odprtostjo. Gospe poslanki smo hvaležni za njeno podporo in iskreno željo pomagati otrokom s posebnimi potrebami k optimalnemu razvoju.
Zeliščarka Nataša Mohorčič

V sredo, 17. maja 2017, nas je na šoli v Vipavi v okviru Tedna vseživljenjskega učenja obiskala gospa Nataša Mohorčič, mama naše sošolke Flore.

Z radovednostjo smo jo poslušali, ko nam je predstavljala najrazličnejša zelišča, ko so bila posušena in skrbno pospravljena v manjših kozarčkih. Zelišča smo si ogledovali, jih tipali in vohali. Sledila je izdelava zeliščnega mila. Gospa Nataša je najprej segrela milo, ki je bilo v trdnem stanju. Pri tem smo ji morali pomagati pri mešanju. Nato si je vsak izmed nas izbral svoj silikonski modelček. Vanj smo natrosili zelišče, ki smo si ga izbrali, nekaj bleščic ter kapljice eteričnega olja. Sledilo je vlivanje mila. Komaj smo dočakali, da so se naša mila strdila in smo jih lahko prijeli v roke. Bila so čudovita!

Ob zaključku je Florina mama vsakemu izmed nas podarila majhno rastlinico, ki smo jo doma posadili na vrt. Obljubili smo ji, da bomo pridno skrbeli zanjo.

Florini mami smo iskreno hvaležni za zanimivo im poučno dopoldne.

 

Cirius Vipava, Ana Božič, 1.b in učiteljica Tanja

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij