Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Mama, ti si pesem življenja

Tudi letos smo s prostovoljci in otroci iz programa Popoldan na cesti iz enote Vrhpolje, ki ga izvaja Škofijska karitas Koper, pripravili praznovanje materinskega dne oz. bolje rečeno starševskega dne.
Otroci so se za ta dogodek pripravljali precej časa. V sodelovanju z Nejcem Furlanom, ki je pomagal pri izvedbi zgodbice, so se srečevali ob sobotah in nedeljah, da so do potankosti izpilili vsako besedo in vsak pogled, da je zgodbica resnično dobila svoj pomen.

V sredo, 25. marca, na materinski dan , smo se vsi skupaj najprej srečali pri sveti maši in nato s praznovanjem nadaljevali v župnijski dvorani. V programu so sodelovali tudi otroci od 1. do 5. razreda osnovne šole Draga Bajca iz Vipave, podružnica Vrhpolje. S svojimi recitacijami pesmi znanih slovenskih pesnikov in igranjem na male inštrumente so popestrili dogajanje.

Program Popoldne v Vrhpolju obiskuje 25 otrok v starosti od 5 pa vse do 14 let in prav vsak je dodal svoj delež na praznovanju. Mamice so z navdušenjem in veseljem prisluhnile vsakemu izmed njih, no tudi na „očkote“ nismo pozabili.

Višek dogajanja je bila zgodbica o mami, ki nam je dala na koncu odgovor, kaj se dogaja v hiši, če mame ni doma- vlada popolni kaos. Seveda brez glasbe ne gre in pri tem nam je pomagala Eva Kovač, učenka glasbene šole na prečni flavti in otroški pevski zbor osnovne šole iz Vrhpolj pod vodstvom Nadje Rodman Koradin in korepetitorke Tatjane Rupnik, ki tudi vodi program Popoldan na cesti in je v sodelovanju z domačinom Nejcem Furlanom, gospodom župnikom Janezom Kržišnikom, starši, vaščani Vrhpolj pripravila program praznovanja.

Vsaka mama je bila deležna posebne priponke, ki so jih otroci izdelali sami. Sigurno nam bo to praznovanje ostalo v lepem spominu, za naslednje leto pa že razmišljamo, da bo potrebna večja dvorana, saj se vsako leto na tako prireditev odzove vedno več ljudi.

Še enkrat se zahvaljujemo vsem mamam, starim mamam, očetom, starim očetom, skratka vsem, ki nam stojijo ob strani. Zahvala pa gre tudi vsem, ki ste pomagali pri izvedbi programa in nasvidenje naslednje leto.

Tatjana Rupnik

Oglejte si tudi