Logo MojaObčina.si

Vipava

JUTRI
30°C
18°C
SRE.
30°C
17°C
Deli
3045

Pridobitev certifikata 'družini prijazno podjetje'

Ob koncu leta 2017 je Zavod Pristan na slavnostni podelitvi v Kreativnem centru Poligon v Ljubljani s strani Inštituta Ekvilib in Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejel certifikat 'Družini prijazno podjetje'.

Zavod Pristan deluje na področju institucionalnega varstva starejših v okviru Centra starejših Pristan Vipava in na področju pomoči družini na domu v 10 občinah na Primorskem in v osrednji Sloveniji. Trenutno ima 140 zaposlenih in je glede na število zaposlenih največji koncesionar na področju socialnega varstva v Sloveniji.

V Pristanu se zavedajo svoje družbene odgovornosti in vpliva, ki ga ima njihovo delovanje na zaposlene ter ostale deležnike. Zavedajo se, da za uspešnostjo podjetja stojijo zaposleni, ki so ključni deležniki podjetja. Njihovo zadovoljstvo in pripadnost sta bistvenega pomena za uspešen razvoj in rast. Zato so se odločili za pridobitev certifikata 'Družini prijazno podjetje'.

Certifikat je svetovalno-revizorski postopek, ki temelji na družbeno odgovornem principu upravljanja, s poudarkom na usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja. Certifikat je dolgoročen svetovalni postopek, ki pomaga delodajalcem uvajati ukrepe za boljše sodelovanje z zaposlenimi in je edini tovrstni certifikat v Sloveniji, širi pa se tudi v druge države (Hrvaška, Srbija, Makedonija,...). Certifikat podeljujejo od leta 2007 in ga je do sedaj pridobili že preko 260 podjetij v Sloveniji iz različnih področij dela.

Skozi postopek certificiranja so v Zavodu Pristan določili 10 ukrepov ter načrt vpeljave le teh za izboljšanje upravljanja delovnih procesov ter kakovosti delovnega okolja za boljše usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja zaposlenih. Zavod se mora v času postopka držati projektnega plana implementacije izbranih ukrepov ter aktivnosti, ki so jih določila. Skozi celoten postopek njihovo delo na podlagi letnih poročil spremlja ocenjevalec/svetovalec Inštituta Ekvilib.

V Zavodu Pristan so prepričani, da bodo lahko njihovi zaposleni s pomočjo ukrepov, ki so jih sprejeli v okviru certifikata 'Družini prijazno podjetje' še lažje usklajevali svoje poklicno in zasebno življenje.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi