Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Pozdravlja nas jesen

Vipavska dolina že vonja po jeseni, ki s seboj vedno prinese vsem dobro znano trgatev. Medtem ko smo obremenjeni z razmišljanjem, ki se navezuje ne stanje, povzročeno z COVID-om -19 in pogojem PCT, nam narava nudi številne možnosti, ki jih lahko izkoristimo brez obremenjenosti in stresiranja v zvezi z izpolnjevanjem tega „slavnega“ PCT pogoja. No, šalo na stran, ker na tem mestu ni primerna. V nadaljevanju je nekaj idej za preživljanje prostega časa in ob tem uživanja v lepotah Vipavske doline.

1. Kolesarjenje

Nič ni boljšega kot ena lepa, dobra vožnja s kolesom. Pri nas doma je na primer navada, da se na kolo spravimo kar vsi, od najmlajšega do najstarejšega člana družine. Gotovo je kolesarjenje ena izmed odličnih idej za raziskovanje vseh kotičkov Vipavske doline in njene širše okolice.

2. Pohodništvo

Odpravimo se lahko po številnih, urejenih pohodniških poteh, katerih je v Vipavski dolini na pretek. Za tiste bolj aktivne je na voljo adrenalinsko doživetje po plezalnih poteh Gradiške ture. 

3. Ribarjenje

Reka Vipava nudi bogato ponudbo ribičem. Kogar ribarjenje zanima, bo ob reki Vipavi gotovo našel primeren breg zase. 

4. Sprehodi

Že sama Vipava nudi veliko lepih sprehajalnih poti, primernih za lahkotne, netežavne sprehode. Primeri: Sprehod iz središča Vipave na Zemono ali zgolj sprehod skozi park Lanthierijeve graščine.

5. Družinska doživetja

V Vipavi in Vipavski dolini najdemo več urejenih otroških igrišč, kjer je veliko kotičkov za naše najmlajše. 

Veliko je super idej, katerih uresničitev nam naša dolina ponuja, mar ne?

Izkoristimo jesenske dni, seveda, ko imamo na voljo čas, za odklop in na ta način lažje skupaj stopajmo skozi negotove čase, ki še kar trajajo. 



Oglejte si tudi