Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Šembiški planinci že 31. leto na taborjenju

V zadnjem tednu julija je v Podljubelju tik pod prelazom Ljubelj potekalo taborjenje osnovnošolskih otrok, ki so ga organizirali člani planinskega društva Podnanos. Tabor je bil že kar 31. po vrsti, kar kaže, da je zagnanost članov še vedno zelo velika.

Letošnjega taborjenja se je udeležilo 34 otrok in 25 odraslih. Skupno druženje in aktivno preživljanje prostega časa je bila tudi letos glavna ideja tabora, ki povezuje mlade planince. Žal je letošnji tabor zaznamovalo vreme. Skoraj cel teden nam je dež poskušal prekrižati načrte, vendar mu ni uspelo in izpeljali smo celoten program tabora. Otroci so bili razdeljeni v tri starostne skupine in čez teden smo osvajali različne vrhove, sedla in koče. Povzpeli smo se na Begunjščico, Stol, Dobrčo in Košutico. Kislo mleko smo poizkusili na planinah Korošica, Šija in Preval. Sladke brbončice smo si s skutini štruklji podmazali v Domu na Kofcah, na Zelenici in v koči na Starem Ljubelju. 

Vendar to ni bilo vse. Čez teden so v taboru potekale različne delavnice in igre. Otroci so tekmovali v besednih igrah, izdelovali različne predmete iz papirja, tekmovali v štafetah in pridobivali znanje iz gorništva. V ponedeljek smo tradicionalno krstili nove udeležence. V torek pa smo imeli predstavitev jadralnega padalstva. Večere smo ob zvokih kitare in harmonike preživljali ob tabornem ognju. Teden se je zelo hitro iztekel in zadnji dan je sledilo pospravljanje šotorov in tabornega prostora.
Otroci so se polni zadovoljstva in novih doživetij vrnili domov k staršem. Vodstvo tabora pa je prejemalo čestitke in pohvale s strani staršev, prav nobeden pa ni skrival zadovoljstva ob uspešni izvedbi še enega tabora. Ob tej priložnosti bi se vodstvo tabora rado še enkrat zahvalilo staršem za zaupanje. Hvala tudi sponzorjem in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi. Zadovoljstvo daje že nov zagon in energijo za nadaljnje delo. Se vidimo drugo leto na 32. planinskem taboru planinskega društva Podnanos.

Miha Božič



                                                                                                 

Oglejte si tudi