Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Pohod Med slapovi in vinogradi

Vinarsko turistično društvo Slap - Vas zlatih kapljic, vas znova vabi na že šesti tradicionalni pohod med slapovi in vinogradi. Potekal bo 23. aprila, z zborom ob 9h, na starem vaškem trgu. Pohod ni preveč zahteven, primeren je tudi za družine z otroki. Na trasi pohoda bo nekaj postojank, med samo potjo pa si boste lahko ogledali prikaz nekaterih starih kmečkih del. Pohod bo trajal 3- 4 ure.

Ob vrnitvi na trg, vas bo pričakala topla malica. Dogajanje bo na koncu popestrila tudi degustacija vin domačih vinarjev. Z malo sreče pa boste lahko osvojili tudi pravi vipavski pršut.

Pohodniki se bodo lahko ob povratku sprehodili med starimi gasami in "kolonami" in se prepričali kako bogato kulturno dediščino skriva ta majhna vasica, ki je ime dobila prav po enem izmed slapov, ki si jih bomo ogledali. V vaškem gradu je bila leta 1873 ustanovljena prva deželna sadjerejska in vinorejska oz. prva slovenska kmetijska šola. V vasi je ohranjenih veliko starih domačij še iz začetka 18. stoletja, njihove posebnosti, kot so portali, vodnjaki, vklesani napisi na pročeljih stavb, pa so domačini skrbno obnovili.

Startnina znaša 5 evrov in vključuje jutranjo okrepčilo, pijačo med potjo ter toplo malico in pijačo na koncu pohoda. Z vstopnico sodelujete tudi v žrebu za bogat nabor domačih dobrot.

info: Matej - 031 459 330, www.slap.si
rl

Oglejte si tudi