Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
9°C
-2°C
JUTRI
10°C
-3°C
Deli
3854

Uspešen zaključek glasbene sezone za Pihalni orkester Vrhpolje

V nedeljo, 25. junija, so člani in članice Pihalnega orkestra Vrhpolje pod taktirko Matjaža Medena izvedli poletni koncert na Glavnem trgu v Vipavi. Na odru sta se jim pridružili tudi dve nadarjeni gostji iz zavoda CIRIUS.

Praznični nedeljski večer je v Vipavo privabil množico ljudi, ki so lahko uživali v glasbenem večeru, polnem pop-rock ritmov ter filmske glasbe. Uvodna skladba koncerta Young person's guide to John Williams, venček znanih melodij iz filmov Harry Potter, E. T. vesoljček in Indiana Jones, je dodobra razgrela občinstvo pred prihodom prve gostje večera.

Ker Pihalni orkester Vrhpolje v letošnjem letu praznuje 15. obletnico delovanja, so se odločili, da bo njihov poletni koncert nekoliko drugačen od predhodnih. Ob sodelovanju z zavodom CIRIUS sta se jim kot gostji pridružili dve nadarjeni glasbenici. Ema Škrlj je kot solistka na flavti ob spremljavi orkestra zaigrala vsem znano skladbo Somewhere over the rainbowin požela val navdušenja med poslušalci.

Tematika koncerta se je iz filmske glasbe preselila na pop-rock sceno. Ob znanih melodijah liverpoolske zasedbe The Beatles, vsem znanega »kralja popa« Robbia Williamsa in švedske skupine Abba, so orkestraši zaigrali tri priredbe njihovih uspešnic, Beatles collection, Let me entertain you in Thank you for the music.

Kot se za državni praznik spodobi, je orkester poskrbel tudi za slovensko obarvan glasbeni program. Na odru se jim je pridružila pevka Vanessa Barić iz zavoda CIRIUS in ob spremljavi orkestra zapela vsem znano Avsenikovo Čez zelene trate. Občinstvo je bilo navdušeno nad mladima solistkama, ki se pod mentorstvom Loredane Sajovec razvijata v pravi glasbenici.

Letošnja sezona je bila za orkestraše Pihalnega orkestra Vrhpolje v marsičem prelomna. Dobili so novega predsednika, mladega in zagnanega Tineta Tončiča, ki je na položaju zamenjal Janeza Groznika, kateremu gre posebna zahvala za vsa leta truda, ki ga je vložil v razvoj orkestra. Poleg tega se je orkester odločil tudi za nakup uniform, ki so orkestru dale celostno podobo. Takšnega nakupa pa orkester ne bi zmogel brez podpore sponzorjev, pri tem pa gre posebna zahvala podjetju Škrlj d.o.o.

Pihalni orkester Vrhpolje vztrajno raste in se razvija v odličen glasbeni sestav, ki v svoje vrste sprejema nadobudne glasbenike iz Vipavske doline. Vodstvo orkestra ne počiva, saj že načrtuje projekte, s katerimi bodo ponovno razvajali svoje poslušalce.

Lara Rojc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!