Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Območna revija folklornih skupin

Na povabilo postojnske izpostave JSKD smo se v soboto, 13. aprila 2013, udeležili Območnega srečanja folklornih skupin, ki je bilo na odru postojnskega Kulturnega doma.

Prireditev so oblikovale tri otroške folklorne skupine: Kamenčki iz KD Borjač Sežana, Bubci s klanca iz OŠ Srečka Kosovela iz Sežane in otroška folklorna skupina kulturnega društva Tuščak iz Bača, ki so nam prikazali kup otroških igric, pesmic in izštevank, vpetih v nekajminutno zgodbico. Poleg omenjenih otroških skupin so program obogatile še odrasle skupine: Sežanska FS KD Borjač, je prikazala 'Viniško kolo', FS KD Kraški šopek iz Sežane, nam je pričarala dogajanje 'Na osmici', domača folklorna skupina nam je dokazala, da je 'Najleše je duma', mi Vipavci pa smo prikazali, kako se je nekoč plesalo 'Na gorici blizu Trsta'.                                                                                                                       

Organizator srečanja Javni sklad ljubiteljske kulturne dejavnosti iz Ljubljane je poskrbel tudi za strokovno spremljanje revije; Malči Možina in dr. Rebeka Kunej bosta po ogledu vseh območnih srečanj za severno in južno Primorsko ob koncu oblikovale program regijskega srečanja folklornih skupin, ki bo maja v Izoli. Po končani prireditvi smo se ob dobrem prigrizku folkloristi prijetno družili. Za veselo razpoloženje so poskrbeli muzikantje in pevci. Bilo je res lepo in zahvaljujemo se organizatorju srečanja postojnski izpostavi Javnega sklada ljubiteljske kulturne dejavnosti iz Ljubljane, za njihov trud pri izpeljavi revije.

Anton Goričan

Oglejte si tudi