Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

40. obletnica Lovskega pevskega zbora Zlatorog

Lovski pevski zbor Zlatorog Vipava je imel v soboto, 10. oktobra, nastop ob praznovanju 40. obletnice zbora. V Lanthierijevem dvorcu v Vipavi so z gosti MePZ Slavc iz Solkana popolnoma navdušili. Zbor je bil pohvaljen iz strani prisotnih glasbenikov in dobil priznanja LZS in ZLD Gorica. Posamezni pevci pa so bili nagrajeni s plaketami in Gallusovimi značkami za dolgoletno sodelovanje na področju petja. Po koncertu so člani vse prisotne povabili v gasilski dom na divjačinski golaž iz gamsa, kjer se je nadaljevalo petje še dolgo v noč.
Predsednik zbora Bogdan Ambrožič je ob obletnici napisal:

Leta se hitro obračajo in spet je okrogla obletnica, in sicer že 40.obletnica delovanja Društva Lovski pevski zbor Zlatorog Vipava,kakor je naš uradni naziv.

Ko obračamo spomine nazaj v sam začetek našega druženja,ne smemo pozabiti, koliko se nas je v okviru tega društva zvrstilo od takrat!

Naš letošnji jubilejni koncert bo v isti dvorani, kot je bil naš prvi koncert, in sicer v Lanthierijevem dvorcu v Vipavi, v takratnem Domu JNA Partizan. Taka je bila želja naših pevcev, saj bomo tako še bolj svečano počastili spomin na preminule pevce. Hkrati se bomo tako spoštljivo in s hvaležnostjozahvalili vsem drugim pevcem, ki ne pojejo več pri nas.

Pevci Lovskega pevskega zbora Zlatorog prihajamo iz vseh koncev Vipavske doline. Ne štejemo prevoženih kilometrov in ne merimo našega časa,ki ga porabimo, da naš zbor živi. Več kot petdeset pevskih vaj imamo v enem letu, da se naučimo zapeti nove pesmi in utrdimo tiste, ki jih že znamo. Pojemo na medobčinski revijah, na mednarodnem srečanju lovskih zborov in rogistov in na samostojnih koncertih. Na zadnji poti spremljamo svoje lovske tovariše ...

Okrogle obletnice delovanja našega zbora so hkrati priložnost, da se zahvalimo tudi našim družinam, saj bi čas, ki ga preživimo na vajah in nastopih, lahko preživeli z njimi doma. A vse odrekanje je poplačano, ko iz odra, pred polno dvorano, ponosno zadoni naša pesem!

Žal vse večja finančna kriza otežuje naše delovanje. Pred leti smo vseeno uspeli posneti zgoščenko predvsem lovskih pesmi, ki jih v glavnem tudi pojemo.Pojemo seveda tudi druge pesmi,odvisno od potrebe okolja. Naša želja po razširitvi dejavnosti z rogisti pa ostaja neuresničena, saj je to vezano na stroške, je pa to naš cilj za v bodoče.

Le kaj bi mi, ljudje, brez ciljev in želja!
Tudi mi jim ob obletnici čestitamo in želimo veliko uspehov, vztrajnosti in ljubezni do pesmi še naprej.
rl

 

 

Oglejte si tudi