Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne

Turistično društvo Podnanos prireja v soboto, 6. februarja 2016, tradicionalni pohod 'Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne'.
  • Po običaju se pohodniki zberejo ob 8. uri na kmetiji 'Poljšakova brajda' v Šmarjah, da se podprejo pred pohodom, dolgim približno 17 kilometrov. Pot jih bo vodila mimo rojstne hiše Matije Vertovca v Jakulinih. Sledi hoja po razgibanih vipavskih gričih, zasajenimi z vinogradi, vse do Erzelja, kjer bo pokušina domačih dobrot pri družini Volk. Na zašiljenem Obeluncu nad Gočami, v cerkvi Marije Snežne, bo maša. Sledi spust na Goče, kjer bo na Furlanovi kmetiji pohodnike pričakala topla malica za lažji zadnji del poti proti Podnanosu. Zaključek pohoda bo v Podbregu, v hramu Vidus. Ker trasa pohoda ni krožna, bo organiziran prevoz šoferjev iz Podnanosa po svoja vozila v Šmarje.
  • Prispevek za degustacije in topel obrok znaša10 evrov, organizatorji pa so za (zaželene) prijave in dodatne informacije na razpolago na telefonih 031 615 036 (Stojan Vitežnik), 041 562 250 (Cecilija Vitežnik) in 070 799 309 (Jožica Kodre).

Oglejte si tudi