Logo MojaObčina.si
DANES
29°C
19°C
JUTRI
26°C
17°C
Oceni objavo

Skupaj smo mavrica, že polnih 20 let

Letošnjo jesen beležimo 20 let vipavske enote Varstveno delovnega Centra Ajdovščina – Vipava. Na praznovanju obletnice 16. novembra 2023 smo se spomnili prvih korakov, ko smo v Vipavi ponosno odprli vrata in začeli našo mavrično popotovanje.

V letošnjem letu beležimo 20 let 'Enote VDC Vipava'. Jeseni leta 2003 smo namreč začeli z izvajanjem storitve Vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji (VVZPP) tudi v Vipavi. Tako smo razširili dejavnost zavoda, katerega korenine razvoja segajo že v leto 1982, ko je pod okriljem takratnega Centra za socialno delo Ajdovščina začela delovati 'Enota VDC Ajdovščina'.

Naš 20. 'rojstni dan' smo praznovali 16. novembra, ko smo se s hvaležnostjo spominjali začetnih korakov naše skupnosti in vsega, kar nas je v teh dveh desetletjih tesno povezalo. Izpisalo se je mnogo zgodb povezovanja, sodelovanja in vključevanja. Učili smo se novih spretnosti in znanj in opravili raznolika kooperantska dela. Izvezli smo veliko voščilnic in ustvarili številne druge izdelke, zlasti iz tekstila in gline. Spoznali smo mnogo zanimivih ljudi,  ki nam podarjajo svoj čas.  Predvsem pa smo zasnovali pristno okolje, v katerem je vsak cenjen, sprejet z odprtim srcem in v katerem lahko skladno s svojimi zmožnostmi sodeluje, se uči, uresničuje želje, soodloča in se počuti varno. Postali smo barvita skupnost varovancev in zaposlenih, v kateri se lahko vsak izrazi in v svojem odtenku, s svojo edinstvenostjo zablešči v svojem tonu in prispeva pomemben košček k naši skupni Mavrici ljudi. Že polnih 20 let. 

Oglejte si tudi