Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Šembiska pomlad 2014

V Podnanosu je 11. maja potekal 15. izbor ansamblov za festival narodno-zabavne glasbe Slovenije Vurberk 2014, ki bo v soboto, 21. junija na gradu Vurberk.
Izbor sta vodila Ida Baš in Janez Toplak. Ker letos praznujemo Vertovčevo leto, je bil rdeča nit povezovanja prav Matija Vertovec, velik dušni pastir in vsestranski učenjak.

Prijavljenih je bilo 18 ansamblov, a jih je nastopilo le 13. Vsak ansambel se je predstavil z dvema pesmima, enim valčkom in eno polko.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali: Urška Čop Šmajgert (glasbena urednica RTV Slovenija-regionalni center Maribor), Tomaž Tozon, Jani Rednak (ustanovitelj in dolgoletni član skupine Vagabundi, tudi glasbeni producent) in Konrad Toplak (predstavnik Turističnega društva Vurberk), so se odločili, da na vurberškem festivalu nastopi 12 ansamblov. Izbran je bil tudi ansambel z našega konca, to je skupina TIK-TAK iz Postojne.

Vsi obiskovalci so ob vhodu na prireditveni prostor prejeli glasovnice, na katerih so bili vsi nastopajoči ansambli in tako lahko glasovali za svoj najvšečnejši ansambel. Izbrali so prav skupino TIK-TAK.

Po končanem uradnem delu je za zabavo s plesom poskrbel lanskoletni zmagovalec vurberškega festivala in dobitnik zlatega zmaja, ansambel Biseri.

Turistično društvo Podnanos

Oglejte si tudi