Logo MojaObčina.si

Vipava

JUTRI
23°C
5°C
PON.
21°C
6°C
Deli
3898

Rudi Bučar in Istrabend napolnila vipavski stari plac

V okviru prireditev Poletje na Vipavskem je 1. julija 2017 v Vipavi nastopil Rudi Bučar z Istrabendom. Star vipavski plac je zaživel ob glasbi in odvil se je poletni večer v prijetni družbi in na zanimivem prizorišču pod preko sto let starimi kostanji.

Rudi Bučar je kantavtor in poustvarjalec istrske glasbene kulturne dediščine, ki je z istrsko glasbo navdušil številne poslušalce. Nastopila sta tudi člana zasedbe Istrabend: Janez Dovč in Goran Krmac. Glasbenikom je uspelo vključiti publiko ter jih zabavati z glasbo in tudi z zanimivimi zgodbami. Rudi Bučar je publiko nagovarjal v svojem narečju in tudi za njegove priredbe istrske ljudske skladbe so značilna besedila v narečju. Skupaj s poslušalci koncerta je ugotovil, da ga publika pravzaprav prav vse razume. Utrgane strune na kitari, ki ji je Bučar rekel »kramp«, so mu sproti menjavali njegovi sodelavci in skupina je nemoteno igrala naprej.

Predstavili so se z bogatim glasbenim repertoarjem in se zahvalili vsem, ki podpirajo slovensko muziko. Rudi Bučar se s sodobnimi priredbami istrskih ljudskih pesmi trudi, da te ostanejo žive, da jih spoznajo tudi mladi in da ne bi šle v pozabo.

Pohvalili so vipavsko gostoljubje, odlično hrano ter dobro vipavsko kapljico ter izrazili obžalovanje, da lahko med koncertom pijejo samo vodo. Po koncertu so poželi velik aplavz in v dar dobili tudi vipavsko vino.

 

 

Iris Skočaj,

Zavod za turizem TRG Vipava

Foto: Jan Skočaj

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi