Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za nedelja, 22.07.2018

oblačno
Zvečer in v prvem delu noči se bodo še pojavljale krajevne plohe in nevihte, nekatere bodo lahko močnejše. V drugi polovici noči se bo vreme prehodno umirilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, ob morju okoli 20 °C.
17°C | 28°C
torek, 23.07.2018
20°C | 31°C
sreda, 24.07.2018
16°C | 32°C
četrtek, 25.07.2018
16°C | 32°C
Opozorila
Sobota, 21.7.2018 ob 18h
Do sredine noči na nedeljo bodo možna krajevna neurja.
17°C
28°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

Priprava kisle repe


DOGODKI

| |
06.11.2017      11:46
A A

Priprava kisle repe



Deli:

»Ali veste, kako se pripravi kislo repo?« je bilo eno izmed prvih vprašanj, s katerimi se je 7. b razred soočil. Ribežen, tropinska repa, kisanje v vedru, kadi ali kozarcih pa so bili pojmi, s katerimi smo se spoprijeli najprej v teoretičnem uvodu, ki so ga pripravile Manja, Katarina in Mateja, potem pa še pri praktičnem delu, kjer smo učencem pomagale učiteljice Sonja Simonič Puc, Barbara Kodelja Pavlin in Mojca Habič.

Tudi letos učencem v okviru Šolske sheme ponujamo sadje, zelenjavo in mlečne izdelke, pri razrednih urah pa se o tem ne le pogovarjamo, ampak tudi kaj dejansko naredimo. Sedmošolci so tako spoznali postopek priprave kisle repe. Domačo vrhpoljsko repo so oprali in jo naribali (nekaj s pravim ribežnom, nekaj pa bolj moderno – z multipraktikom). Sledila je kombinacija matematike in kemije, ko je bilo treba repo stehtati in izračunati ter odmeriti pravo količino soli. Soljeno in pretlačeno repo so nato nadevali v kozarce, kjer sedaj čaka, da mlečnokislinske bakterije opravijo svoje delo. Upamo, da bo uspelo in bomo novembra lahko skuhali joto.

Razredničarka: Sonja Simonič Puc




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Vipava!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!