Logo MojaObčina.si

Vipava

DANES
33°C
18°C
JUTRI
30°C
16°C

Majski šopek treh

V soboto, 11. maja 2019, smo pevci Župnijskega zbora sv. Urbana in Vokalna skupina Radost iz Godoviča ter Komorni zbor Ipavska iz Vipave spletli majski šopek skladb iz bogate zakladnice sakralne glasbe od renesanse do danes. Ubrano so zvenele zanimive in zahtevne zborovske skladbe različnih skladateljev, kot so Hassler, Monteverdi, Viadana, Mendelssohn, Part, Arnesen, Cordero, Makor, Vulc in drugi.

Glasbeni šopek treh pevskih sestavov je z dirigiranjem spletla zborovska dirigentka Damjana Vončina, ki vse omenjene zbore tudi vodi. Od lanskega poletja prihaja dvakrat tedensko na Vipavsko, k pevcem Komornega zbora Ipavska, ki jo z nestrpnostjo pričakujejo in se skupaj z njo veselijo novih izzivov.  

Humorne predstavitve posameznih zborov so privabile obilo smeha, vipavska in godoviška pesem pa je ogrela srca številnega navdušenega poslušalstva, ki je do zadnjega kotička napolnilo cerkev svetega Urbana v Godoviču.

Za pevce Komornega zbora Ipavska, ki so bili iskreno veseli prijaznega povabila pevcev iz Godoviča in toplega sprejema poslušalcev, je bil koncertni nastop generalka pred prihajajočim odhodom na mednarodno zborovske tekmovanje Lege Artis, ki bo v začetku junija v Tuzli. Tam se bodo pevci Ipavske preizkusili z novim in svežim programom. 

Komorni zbor Ipavska

Foto: Sašo Vončina

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi