Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
10°C
JUTRI
21°C
12°C
Oceni objavo

Izvir voda in glas srca – Imago Sloveniae

V juniju smo že tradicionalno začeli s poletnimi prireditvami Izvir voda in glas srca – Imago Sloveniae, ki jih občina Vipava organizira brezplačno.
V začetku meseca sta se na Lozicah predstavila domači Komorni zbor Ipavska in gostujoči zbor MePZ Postojna. Naslednji vikend so na Trgu Pavla Rušta poletno dogajanje popestrili člani Pihalnega orkestra Vrhpolje z gostjo Tjašo Fajdiga. Na državni praznik smo si lahko ogledali premiero filma domačega društva KID Teodozij – Rimska zgodba. Zbralo se je okrog 2.500 gledalcev, ki so z navdušenjem pozdravili lokalne igralce in ustvarjalno ekipo. Tamburjaši in oktet Castrum – Klapa Bevanda so nam zadnjo soboto v juniju polepšali z melodijami iz Dalmacije. Julija je bil na Nanosu pri sv. Hieronimu že tradicionalen  blagoslov harmonik in drugih inštrumentov. Po končani maši  je sledil še koncert harmonikašev. 24.7. smo na trgu Pavla Rušta v Vipavi lahko prisluhnili skupini Rast iz Argentine skupaj z gosti Klapo Planta in Vokalno skupino Segno.

Sedaj se že pripravljamo na koncert angleške pevke Shirlie Roden, ki bo skupaj s Simfoničnim orkestrom Cantabile zapela Suito Preprosto Slovenija/ Simply Slovenia Suite. Poslušali jo bomo na novem dvorišču dvorca Lanthieri v soboto, 8.8.2015 ob 20h. Vabljeni ste tudi na koncert konec avgusta (29.8.), ko se bo predstavil zbor MePZ Stanko Premrl Podnanos, s skladbami, katere bo izvajal tudi na prihajajočem tekmovanju v Španiji. Koncert bo na prenovljenem trgu pred cerkvijo sv. Vida v Podnanosu ob 20h. Prvo soboto v septembru pa bomo prisluhnili še Vipavskim Tamburašem z gosti na Trgu Pavla Rušta v Vipavi ob 20h.

Vabljeni!

 

Oglejte si tudi