Logo MojaObčina.si

Vipava

JUTRI
15°C
-2°C
PET.
17°C
0°C
Deli
4597

Zaključek gradnje krožišča v Vipavi predvidoma konec julija

Poslanka Državnega Zbora mag. Tanja Cink je 13. junija 2017 dopoldan, s skupaj s člani lokalnega odbora SMC Ajdovščina-Vipava, opravila delavni obisk pri mag. Ivanu Princesu, županu občine Vipava. Namen srečanja je bil pogovor o trenutni občinski problematiki, sledil pa je ogled gradnje novega krožišča v Vipavi.

Po dobrih 15 letih pogovorov med občino Vipava in državo bo nevarno križišče ob gasilskem domu v Vipavi zdaj končno preurejeno v krožišče. Do dokončne odločitve o gradnji krožišča je prišlo prav na pobudo lokalnega odbora SMC Ajdovščina-Vipava.

Pogodbena vrednost investicije je 418.000 EUR, pri čemer je delež Občine Vipava 142.000 EUR. Dela so sedaj v sklepni fazi. Ob današnjem ogledu gradnje krožišča z g. Jožetom Papežem (tajnikom Občine Vipava) ter vodjo gradbišča, se je poslanka mag. Tanja Cink seznanila s potekom del. Po besedah odgovornih naj bi se dela zaključila do konca julija.

Nedvomno bo sodobno krožišče v vipavi prispevalo k večji varnosti vseh občanov in obiskovalcev kraja. Poleg izgradnje krožišča pa se bo uredila tudi osvetljava celotnega drevoreda skozi Vipavo, kar bo dodaten prispevek k urejenosti kraja v dobro občanov.

Lokalni odbor SMC Ajdovščina-Vipava

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!