Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Baročni koncert na dvorcu Zemono

V baročni dvorani dvorca Zemono je v nedeljo, 20. avgusta, v okviru prireditev Poletje na Vipavskem odmeval koncert baročne glasbe v izvedbi čembalistke Mojce Lavrenčič in komorne zasedbe Glasbenega društva Tamburjaši, ki so za to priložnost pripravili originalne skladbe in priredbe vélikih baročnih komponistov.
V dvorcu, ki je bil zgrajen ob koncu 17. stoletja, so se zvrstile raznolike originalne skladbe italijanskega, nemškega, španskega in francoskega baroka. Händlova Suita št. 3 v d-molu, tri sonate Domenica Scarlattija, Canzona Terza in Toccata Prima Girolama Frescobaldija ter Les Cyclopes, L´Enharmonie in Les Niais de Sologne Jeana Philippa Rameau-ja, ki so se razlegale po polni dvorani, so navdušile celotno občinstvo.

Mojca Lavrenčič, ki jo je bilo do sedaj moč zaslediti na koncertih kot pianistko in dirigentko, je tokrat prvič koncertno nastopila kot čembalistka in hkrati zaigrala na bisernico skupaj s pet člansko zasedbo Tamburjašev, ki so jo sestavljali Matevž Ferjančič, Mateja Ferjančič in Lara Furlan na braču, Vlasta Lokar Lavrenčič na čeloviću ter Anja Lavrenčič na čelu. Večer so obogatili s priredbami Vivaldijevega Koncerta v C-duru, Charpentierjevega Preludija iz Te Deuma ter Bachovega Badinerija in Aira.

Ob zaključku glasbenega večera, ki ga je povezoval Andraž Ajdič, je čembalistka Mojca Lavrenčič, po zahtevnem koncertnem programu, z navdušenjem dejala: “Skupaj s Tamburjaši smo naredili velik korak naprej in izvedli koncertno glasbo, ki na žalost v današnjem času ni tako pogosto izvajana. Izjemno me veseli pozitivni odziv občinstva, ki nam je dal vzpodbudo, da s tovrstnim muziciranjem nadaljujemo tudi v prihodnosti.

 

Avtorja: Andraž Ajdič in Mojca Lavrenčič.

Avtor fotografij: Stane Lokar.

Oglejte si tudi