Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

V novo leto z latino ritmi

Člani in članice Pihalnega orkestra Vrhpolje so ob izteku prejšnjega leta izvedli tradicionalni božično-novoletni koncert, ki je v dvorano Škofijske gimnazije v Vipavi privabil preko 600 poslušalcev. Orkestrašem se je na odru pridružil tudi vsem znani Slavko Ivančić.

Pihalni orkester Vrhpolje je za tematiko letošnjega božično-novoletnega koncerta izbral latino obarvan program, ki poslušalcev ni pustil ravnodušnih. Orkestraši so koncert začeli s tradicionalno božično skladbo Stille Nacht, ki jo je aranžiral Jacob de Haan , pri tem pa so se orkestrašem na odru pridružili tudi nadobudni učenci domače godbeniške šole, ki so se tako prvič predstavili širši publiki in poželi bučen aplavz. Druga skladba večera je poslušalce popeljala na znamenite peščene plaže Copacabane in marsikoga so v ritmih latino glasbe zasrbele pete. Skladbi Os Pasaros do Brasilin Piazzollov Libertango sta dodobra razgreli občinstvo pred prihodom gosta Slavka Ivančića. Ob spremljavi orkestra je zapel uspešnici Kar je res, je res in Ko mene več ne bo.

Koncert so orkestraši nadaljevali z zahtevnejšo skladbo Danzon št. 2, mehiškega skladatelja ArturaMarqueza. Za splošno prepoznavnost te skladbe je poskrbel letošnji dirigent dunajskih filharmonikov – Gustavo Dudamel, ki je pred leti izvajal omenjeno skladbo z venezuelskim simfoničnim orkestrom Simón Bolívar, pri tem pa požel val navdušenja. Nič drugače pa ni bilo v Vipavi, ki se je za en večer prelevila v pravo južnoameriško prestolnico. Energičen koncert so orkestraši, pod taktirko Matjaža Medena, zaključili z venčkom znanih latino melodij–Latin Favourites.

Orkester, ki ima že lepo bero odličij iz slovenskih in mednarodnih tekmovanj, v letošnjem letu obeležuje 15. obletnico delovanja, zato bo leto še posebej praznično. Člani obljubljajo vrsto presenečenj, o katerih pa bodo zvesti poslušalci pravočasno obveščeni.

LR

Oglejte si tudi