Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Na Slapu odpira vrata nova knjižnica

Na Slapu že dolgo let deluje socialno varstveni program Popoldan na cesti, ki deluje pod okriljem Karitasa in je namenjen otrokom in mladostnikom. Letos smo se odločili na Slapu program še dodatno popestriti z odprtjem knjižnice in na ta način obuditi staro tradicijo.

Načrtujemo, da bo le-ta odprta enkrat tedensko po eno do dve uri. Slapence bomo o točnem urniku obvestili, ko bo določen urnik verouka, saj ciljamo predvsem na populacijo šolskih otrok.

V knjižnico pa niso vabljeni samo otroci in mladi, temveč prav vsi, saj bodo v njej knjige za vse okuse. Med zbiralno akcijo v mesecu avgustu smo na Slapu zbrali več kot 500 knjig, ki pa nam jih niso podarili samo domačini. Do vključno ponedeljka, 21.08.2017, smo knjige prejeli tudi s strani Lavričeve knjižnice Ajdovščina in založb Mladinska knjiga, Studia Humanitatis, Mihalič in Parter, Mladinska knjiga, ICO, Celjske Mohorjeve družbe, Slomškove založbe in založbe Ognjišče.

Ker nismo pričakovali takega navala knjig, tudi nalepk za vse nismo imeli. Za pomoč smo se obrnili na podjetje Silvester Murgelj s.p., ki izdeluje nalepke Smak Labels in jih prejeli kar 6000, kar bo gotovo zadostovalo za dalj časa. Vsem, ki so darovali svoje knjige, se zahvaljujemo. Zbiranje knjig pa še ni zaključeno, še vedno smo jih veseli v odpiralnem času knjižnice od septembra dalje.

V primeru, da želite knjige darovati tudi sami, nas pokličite na 040 372 813 ali nam pišite na popoldannaslapu@tadejkobal.com.

 

Tadej Kobal

Oglejte si tudi