Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Dan starejših na Slapu

Na Slapu je v nedeljo, 11. junija 2017, potekal že tradicionalni dan starejših. Podobno kot vsa leta se ga je tudi letos udeležilo veliko število mladih, malo manj mladih in starejših s Slapa, nekateri pa tudi od drugod.

Praznovanje se je začelo s spovedjo za vse starejše, nakar sta mašo darovala župnika Alojz Furlan in Franc Kralj.
Sodeloval je otroški pevski zbor pod vodstvom Metode Malik, tamburaši pod vodstvom Tine Mezinec in seveda cerkveni pevski zbor, ki je še dodatno polepšal praznično mašo. Že takoj v uvodu smo starejšim povedali, da je starost lahko lepa in da prinaša lepe in prijetne trenutke. Že Francis Bacon je nekoč rekel: "Staro drevo najbolje gori, staro vino je najbolje piti, starim prijateljem zaupati in stare pisce brati." Med sveto mašo je potekal tudi obred svetega maziljenja. Koncu obreda je sledila še zahvala vsem, ki so prišli danes in vsem tistim, ki delujejo v ozadju celo leto, ne samo danes. Vsako leto se namreč zahvalimo tudi kakšni osebi, ki deluje tiho v ozadju, ne samo okrog praznovanja, ampak je ta oseba celo leto prisotna in aktivna v Cerkvi.
Po sveti maši smo se vsi skupaj odpravili v staro šolo, kjer je sledil kulturni del programa. Najprej nas je voditeljica Alenka Močnik lepo pozdravila in napovedala, kaj vse bomo danes videli, slišali, doživeli. Najprej je bila na vrsti lutkovna predstava z naslovom Salon Expon. Na zanimiv način nam je pokazala, kaj nas, ljudi, dela posebne. Če bi bila pepelka v svileni obleki, ne bi bila pepelka. In čarovnica z vsemi zobmi in lepo obleko ne bi bila čarovnica. Osebne in lepotne 'napake' so tiste, ki naredijo človeka posebnega in tega bi se morali zavedati vsak dan. Kasneje je sledila še podelitev priznanj vsem prostovoljcem programa Popoldan na Slapu za njihovo prostovoljsko delo, ki so ga opravili v tem šolskem letu. Posebno zahvalo smo dali tudi tistim osebam, ki celo leto sodelujejo z nami.
Po vsem tem je prišlo na vrsto težko pričakovano druženje vseh udeležencev ob dobrotah, ki so jih pripravile slapenske gospodinje. Ob vsem tem ni zmanjkalo niti "najboljše kapljice" slapenskih vinarjev.
Župnijska Karitas Slap s sodelavci

Oglejte si tudi