Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Praznovanje dneva staršev na Slapu

V okviru programa Popoldan na Slapu smo se, tako kot vsako leto, spomnili na svoje starše. V okviru starševskega dne smo organizirali svečano sveto mašo, pri kateri je sodeloval mladinski pevski zbor iz Vrhpolj, kasneje pa smo se vsi prisotni še podružili pred cerkvijo ob kolačkih, ki so jih pripravili dobri ljudje.
Starševski dan je zaključek tedna družine, ki ga praznujemo med 18. in 25. marcem. To je čas, ko se spomnimo, da imamo drug drugega radi in si namenimo več pozornosti kot drugače med letom. Večina nas je namreč živela ali pa živi v družini skupaj s starši. Prav je, da se jim preko tovrstnih dogodkov zahvalimo za vse dobro, kar so storili za nas.
Vse dogajanje v zvezi s starševskim dnevom se je začelo veliko bolj zgodaj kot ponavadi. Namesto na 25. marec smo se na svoje starše in stare starše spomnili en dan prej, in sicer na nedeljo, 24. marca 2019. Dogodek se je začel s sveto mašo v vaški cerkvi na Slapu, pri njej pa je, poleg slapenskih otrok, sodeloval tudi mladinski pevski zbor iz Vrhpolj pod mentorstvom Marka Curka. Na koncu svete maše so bili vsi prisotni povabljeni na druženje pred cerkvijo ob kolačkih, kavi in soku, ki so jih pripravili prostovoljci programa Popoldan na Slapu skupaj s pomočjo slapenskih gospodinj.

V programu Popoldan na Slapu smo bili zelo veseli velike udeležbe. Kljub zgodnji uri se je po koncu svete maše pri mizah z dobrotami ustavilo veliko staršev, pa tudi ostalih sokrajanov. Glede na zadovoljne komentarje prisotnih verjamemo, da smo otroci svojim staršem pokazali, da jih imamo radi in da so pomemben del našega življenja.

Oglejte si tudi