Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Intenzivne vaje Folklornega društva Vipava

Že drugo leto zapored se je Folklorno društvo Vipava odločilo, da svoje vaje premesti v bolj udobno okolje v katerem bodo vsi bolj sproščeni. Tako so se člani 26. 11. za tri dni odpravilo v Topolščico.

V Topolščici so se na vajah lahko odtrgali od vsakodnevnih težav in se posvetili samo folklori in druženju s prijatelji. Plesalci so s sproščenostjo in odlično energijo prevzeli dvorano v hotelu in pod strokovnim vodstvom mentorja ponovili stare plese ter se naučili tudi nov koroški narodni ples. Po vajah so se plesalci lahko osvežili v bazenu ali šli na sprehod po Topolšici. Intenzivne vaje so zaokrožili z nastopom v soboto zvečer, ko so zaplesali gostom hotela Vesna. Za dobro vzdušje je poskrbel Kvartet Podskalco, ki je zapel nekaj ljudskih pesmi in z njihovo glasbo so potem nadaljevali še dolgo v noč in zabavali skupino in hotelske goste, ki so bili zelo navdušeni nad njihovo glasbo. Nekateri plesalci so tudi nedeljo izkoristili za sprostitev v bazenu ali na sprehodu, nato pa se podali v našo prelepo Vipavsko dolino.

Člani folklornega društva so si enotni: skupni vikend jih je še bolj povezal med seboj v plesu in glasbi. Vsi si želijo, da bi bilo takih sproščenih trenutkov, polnih veselja in smeha. Tovrstne vaje bi morali še ponoviti, saj so temelj za dobro delovanje društva tudi v prihodnosti.


Andreja  Petrič

Foto: Andrej Kodelja

Oglejte si tudi