Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil Vipavska dolina - 4. rally zgoraj brez

Leto je naokoli in predsednik društva Peter Ambrožič je 14. avgusta ponovno poskrbel, da nam je bilo lepo. Pri organizaciji dogodka sta pomagala Vinko Remec in Branko Vidmar, za tajniška dela pa je poskrbel tajnik Zmago Stegovec.
Kot že naslov srečanja pove, naj bi bili v naši karavani starodobniki brez strehe oziroma kabrioleti. Športni duh naših starodobnikov je bil najpomembnejši. Jutranja kavica v Solkanu in že se je 13. čudovitih vozil odpravilo na panoramsko vožnjo do postanka v zaselku Avsa pod Matajurjem na turistični kmetiji Jelenov breg. Po zajtrku smo pot nadaljevali preko Čedada, Tarčenta, Humina do Trbiža. Ker je bilo v naši skupini kar precej italijanskih lepotcev (Fiati 124, X 1/9 in Barcheta, Alfa Romeo spider, Ferarri), so nas ob poti navdušeno pozdravljali Italijani, avstrijski in nemški turisti pa so se spomnili svoje mladosti ob VW hrošču, Porscheju in Mercedesu. V naši družbi pa je bila tudi ameriška Corvetta, ki je s svojim globokim ladijskim glasom pritegnila prav vse poglede. Pred Trbižem postanek za kavico in kratek klepet, nato pa čez prelaz Predel nazaj v Slovenijo in spust v čudoviti Log pod Mangartom. Pri gasilnem društvu, kjer je tudi znameniti vhod v Rabeljski rudnik, nas je Branko Vidmar na račun svojega rojstnega dne pogostil s penino. Predsednik tamkajšnje krajevne skupnosti Igor Černuta nas je seznanil z zgodovino kraja in Rabeljskega rudnika. Kosilo je kar prehitro minilo, da bi si lahko povedali vse, kar se je v tem času nabralo, zato smo sklenili, da se ustavimo še na Mostu na Soči, kjer so se iz prtljažnikov starodobnikov nabirale dobrote.

Čas je bil za odhod in z obljubo, da se naslednje leto spet srečamo, smo se odpeljali vsak na svoj konec. Prevozili smo 350 km v lepi panoramski vožnji.

Branka Polanc

 

 

Oglejte si tudi