Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Snežak korenjak v CIRIUS-u Vipava

Predpraznično vzdušje v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava so nam polepšale dijakinje 4. letnika vzgojiteljske šole iz srednje šole Vena Pilona Ajdovščine. Predstavile so se nam z igrano pravljico Snežak korenjak.
Idejo zanjo so oblikovale že konec tretjega letnika v okviru predmeta 'Ustvarjalno učenje'. Scenarij so napisale ob začetku četrtega letnika. Predmet poteka v okviru projektnega dela, kjer dijaki pokažejo svoje znanje za delo z otroci v vrtcu. Njihovo delo je bilo tudi sestaviti besedila, pisanje pesmi in uglasbitev le-teh, koreografija, izdelava, kot tudi postavitev scene. Poleg Cirius-a so s svojo igrico obiskale še šest različnih šol in vrtcev.

Predstava prikazuje dobrosrčnost snežaka, saj je svojo obleko podaril svojim premraženim ter lačnim prijateljem v stiski. Njegova dobrota bo ostala vsem nam v trajnem spominu. Hvala dijakinjam, ki so otrokom in mladostnikom iz Centra s čudovito zaigrano igrico in s pesmimi pričarale veselje na obraz v teh predprazničnih dneh.
Lilijana Koren Rogelja, Cirius Vipava

Oglejte si tudi