Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Poletni Pilates v naravi uspešno zaključen

Avgust, ki je ponavadi bolj poletno lenoben mesec, smo v Podljubelju dobro izkoristili za gibanje. Vsak torek in četrtek smo se dobili na domačem travniku, kjer smo v naravi spoznavali osnove Pilatesa, povezovali dihanje z gibanjem in krepili zavedanje položaja telesa.
Kar osemkrat (od devetih torkov in četrtkov) nam je vreme dopustilo, da smo se lahko družili, se vzpodbujali, se smejali, spoznavali meje svoje gibljivosti, moči mišic in poskrbeli, da bo naša hrbtenica še dolgo brez bolečin.

V vadbo Pilatesa se je vključilo 20 vadečih, ki večinoma niso imeli veliko predhodnih izkušenj s Pilatesom. To je bilo še posebej razveseljivo, saj je Pilates način vadbe, kjer se vaje prilagodi vsakršni predhodni fizični pripravljenosti vadečih. Zaradi tega se vadi varno, napreduje hitreje in na pravilen način, s čimer se doseže dolgotrajnejši rezultat. Pozitivni učinki vadbe Pilatesa se kažejo v: 
  • boljšem psihofizičnem počutju, 
  • izboljšani telesni drži (zelo pomembno pri mladih v fazi rasti), 
  • sčasoma spremenjeni postavi (ožji pas in prsni koš, čvrste podolgovate mišice,...), 
  • boljši gibljivost v sklepih, kar zmanjša bolečine in nepravilne obremenitve na sklepe, 
  • močnejših mišicah medeničnega dna, kar je zelo pomembno v času po porodu in kadarkoli kasneje, saj s tem lahko preprečimo pojav inkontinence,
  • in še mnogo drugih prednosti, ki so jih vadeči začutili med in po vadbi.

Za zaključek je najbolj vztrajna udeleženka (bila je na vseh 8 vadbah) prejela tudi nepričakovano nagrado (darilni bon za terapevtsko masažo hrbta), kar je še dodatno potrdilo, da se vztrajnost in rednost izplača. :)

Ker smo se imeli tako fajn, smo sklenili, da nadaljevanje sledi... podrobnosti kmalu!

Oglejte si tudi