Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Vikend pohodništva na Zelenici

V objemu Karavank, pri Planinskem domu na Zelenici, bo četrti vikend v juniju pravi praznik pohodništva, z dvema družbeno odgovornima akcijama: Gluhi strežejo v planinskih kočah in Stopiva skupaj, osvojimo vrh.

Za večjo varnost gornikov bo organiziran letni tečaj gorništva za zahtevne ture in ferate, ljubitelji narave pa se lahko udeležite usposabljanja na temo Rastlinstva na območju Karavank in tako spoznate domovino lepega čeveljca. Organiziran bo tudi voden planinski pohod iz doline Poden v Avstriji preko sedla Belščica do Doma na Zelenici, ki vključuje tudi jutranji prevoz z Ljubelja do Podna. Preizkusili boste lahko opremo, pridobljeno v projektu Alpe Adria Karavanke/Karawanken, predvsem pa uživali v brezmejnih razgledih.

 

Dogodki so del projekta Alpe Adria Karavanke/Karawanken, ki se izvaja v okviru Program sodelovanja Interreg V-A Slovenija-Avstrija in je sofinanciran iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj. Glavni namen projekta je razvoj turistične ponudbe na čezmejnem območju Karavank.

 

Oglejte si tudi